Izvor: Danas arhiva vesti 29.09.2016

Vlada produžila rok starim studentima

Danas 29.09.2016
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju koje se tiču produženje roka za završetak studija započetih po nastavnom planu i programu, uslovima i pravilima studija u skladu sa… »

NALED: Vladi ocena 4,8 od 10

Danas 29.09.2016
Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) izabrala je danas generalnog direktora kompanije Gomex Gorana Kovačevića za novog predsednika UO, a ujedno je konstatovano i da je Vlada Srbije zaslužila ocenu 4,8, od mogućih 10, za proces… »

Hiljade odaju poštu Peresu

Danas 29.09.2016
Sanduk sa telom Šimona Peresa, devetog predsednika Izraela, koji je umro u sredu, izložen je jutros u dvorištu izraelskog parlamenta u Jerusalimu, kako bi se javnosti omogućilo da mu oda počast, javili su izraelski mediji. Hiljade Izraelaca prošle… »

Četiri predsednika opštine mlađa od 30 godina

Danas 29.09.2016
U Vladi Srbije nema nijednog ministra, pomoćnika ministra niti državnog sekretara koji spadaju u kategoriju mladih, odnosno koji imaju do 30 godina života, a za poslednjih 15 godina bilo ih je samo dvoje. Od 169 opština u Srbiji samo četiri imaju… »

Problem rešavati dijalogom

Danas 29.09.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je "državi veoma stalo do poboljšanja socijalnog dijaloga u Srbiji", do poboljšanja dijaloga u samim kolektivima, ali i na nivou čitavog društva… »

Uhapšen zbog falsifikovanja novca

Danas 29.09.2016
Pripadnici Policijske uprave u Požarevcu po nalogu tužilaštva uhapsili su Zorana Andrejića (50) iz Beograda, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanja novca. On je osumnjičen da je tokom juna meseca ove godine falsifikovane… »

Vojni aerodrom Batajnica u subotu otvoren za posetioce

Danas 29.09.2016
Na vojnom aerodromu Batajnica u subotu sa početom od 10 sati održaće se manifestacija Otvoren dan, u organizaciji 204.vazduhoplovne brigade, najavljeno je iz Ministarstva odbrane. Posetioci će imati prilike da pogledaju izložbu vazduhoplova, tehnike… »

OMEN X by HP, zvanični računar Svetskog prvenstva Counter Strike

Danas 29.09.2016
I ove godine, Beograd će biti domaćin Svetskog turnira Counter-Strike:Global Offensive (CS:GO) pod nazivom TWC 2016, koji će biti održan u Kombank Areni od 8. do 9. oktobra. Zvanični računar turnira, na kome će se održavati sva takmičenja, biće… »

Samo tri odsto smatra da je borba ISIL opravdana

Danas 29.09.2016
Pripadnost verskoj zajednici važna je i veoma je važna za 57 odsto ispitanika koji su učestvovali u istraživanju Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji o stavovima mladih u Sandžaku, predstavljenom danas u Beogradu. U istraživanju su… »

Japan za Srbiju u EU

Danas 29.09.2016
Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i ambasador Japana Đuići Takahara razgovarali su danas o procesu evropskih integracija Srbije, donatorskoj i razvojnoj pomoći Japana Srbiji. Sagovornici su ocenili da… »