Izvor: Danas arhiva vesti 29.09.2016

Srpske kompanije na Sajmu poljoprivrede u Prištini

Danas 29.09.2016
Povezivanje privreda i događaji poput Sajma poljoprivrede i prehrambene industrije koji je danas počeo u Prištini i na kome izlaže 29 kompanija, članica Privredne komore Srbije, najveća su pomoć za mala i srednja preduzeća, rekao je Marko Čadež… »

Poslednji otac osnivač Izraela

Danas 28.09.2016
* Stub izraelskog rukovodstva nacionalne bezbednosti posledično je postao vatreni mirotvorac, uvek održavajući odnos ljubav - mržnja sa izraelskom javnošću. Godine 2006, godinu dana pre nego što je Šimon Peres izabran za predsednika Izraela, Majkl… »

Možda je operater sistema 'Buk' greškom oborio MH17

Danas 28.09.2016
Kompanija „Almaz-Antej“ nije isključila verziju da je MH17 mogao da bude oboren zbog greške operatera protivvazdušno-raketnog kompleksa „Buk“, rekao je savetnik glavnog konstruktora tog koncerna Mihail Mališevski, a prenosi Sputnjik… »

Bomba pala na pekaru u Alepu, izginuli civili

Danas 28.09.2016
* Veruje se da je napad izveo ili vojni avion snaga odanih sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu ili Rusiji * Papa Franja: Odgovorne za bombardovanja i njihovu savest podsećam da će zasigurno pred Bogom odgovarati za svoja dela. Sirijska avijacija… »

Isti uslovi za sve usvojitelje

Danas 28.09.2016
Brojni roditelji u pratnji dece i zainteresovani Zrenjaninci okupili su se danas popodne na gradskom trgu kako bi dali podršku hraniteljki Ljiljani Radulović, koja je 23. septembra ostala bez svog štićenika. Sve se desilo, na opšte zaprepašćenje, u… »

Svi odbijaju odgovornost za kredite date Bogićeviću

Danas 28.09.2016
Dan obeležio sukob oko toga ko je tačno proglašavao odluku o dodeli kredita, jesu li krediti distributerima Farmakoma dati uslovno ili bezuslovno i da li su odobravani bez potpune dokumentacije. Miodrag Salai, bivši predsednik Kreditnog odbora… »

Izjava Danasu zlonamerno smišljena

Danas 28.09.2016
Poštovani glavni uredniče, Vaš list mi je danas pripisao izjavu koju je neko u redakciji Danasa na svoju ruku izmislio. Reč je o rubrici na drugoj strani pod naslovom "Šta je na vas ostavilo najveći utisak u prvoj TV debati Hilari Klinton i Donalda… »

Održan prvi krug konsultacija, Grabar-Kitarović zadovoljna

Danas 28.09.2016
Predsednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović završila je prvi krug konsultacija s čelnicima parlamentarnih stranaka izabranih u Hrvatski sabor o mandataru nove vlade i obratila se javnosti, javlja HRT. Konsultacije su pokazale da niko ne raspolaže… »

Otvoren Sajam "Lorist"

Danas 28.09.2016
Broj izlagača povećan za 20 odsto. Danas je otvoren 49. Međunarodni sajam lova, ribolova i sporta LORIST, koji se održava od 28. septembra do 2. oktobra na Novosadskom sajmu. U programu svečanog otvaranja učestvovali su generalni direktor… »

U Subotici manje nezaposlenih

Danas 28.09.2016
Bezmalo polovina nezaposlenih, tačnije njih 48 odsto, na evidenciji nacionalne službe zapošljavanja u filijali u Subotici je bez ikakve kvalifikacije ili niskokvalifikovano. Od ukupnog broja nezaposlenih 12.291 na ovom području u samom gradu u… »