Izvor: Danas arhiva vesti 29.09.2016

Amir Bislimi: Šutanovac je najavio koalicije sa SNS

Danas 29.09.2016
Neću da vratim poslanički mandat, zastupaću u pokrajinskom parlamentu nekadašnje birače DS. Ušao sam u Demokratsku stranku obrazovanih i pristojnih ljudi, koju su obeležili profesor Dragoljub Mićunović i Zoran Đinđić, a u vreme kada sam se… »

Država razmišlja o novim lokacijama za aerodrome

Danas 29.09.2016
Ministarstvo građevinarstva: U Lađevce uloženo 12 miliona evra, u niški četiri miliona evra, a u Ponikve 60 miliona dinara. Od kada je jedan od najpoznatijih lou-kost avio-prevoznika u Evropi Rajan er stigao u Srbiju, tačnije u Niš, iz ovog grada… »

Sloboda pod maskama

Danas 29.09.2016
Priča se kako nas prate šunjajući se po FB postovima ili komentarima, privatnim i javnim prepiskama. Ne osećam se ugroženo. Ako nekom nije davljenje da čita šta pišem na Messengeru ili Viberu, nek čita. Ja bih se ubila od dosade kad bih morala… »

Zaštita funkcionera

Danas 29.09.2016
Posao tužilaštva nije samo da goni one koji su počinili krivična dela i naneli štetu državi. Daleko značajnija uloga ovog stuba pravde je da zaštiti pojedince na vlasti od svake odgovornosti. Ovakvu odredbu o tužilaštvu valjalo bi ugraditi u… »

Da li je seks greh

Danas 29.09.2016
Đaci u Srbiji prvi put se u školskom gradivu sreću sa pojmovima menstruacija i trudnoća u sedmom razredu osnovne škole na časovima biologije, a prva saznanja o sekularnim odnosima, abortusu i polnim bolestima najčešće dobijaju preko interneta… »

Gradimir Smuđa: Van Gog stripa

Danas 29.09.2016
Ličnost Danas. Titula iz naslova poznavaocima devete umetnosti može zazvučati preterano, ali u nastavku sledi njeno obrazloženje. Gradimir Smuđa dobitnik je specijalnog priznanja za doprinos srpskom stripu koje mu je dodelio ovogodišnji Salon… »

Ban Ki Mun: Ratni zločini u Siriji

Danas 29.09.2016
Generalni sekretar UN Ban Ki Mun osudio je napade na dve najveće bolnice u pobunjeničkim delovima grada Alepa u Siriji - kao “ratne zločine”. Na sednici Saveta bezbednosti posvećenoj zdravstvenoj situaciji u konfliktu, Ban je ocenio da “oni koji… »

Vulin odgovorio Muižnieksu, ali pismo još nije stiglo u SE

Danas 29.09.2016
Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja odgovorio je komesaru za ljudska prava Saveta Evrope Nilsu Muižnieksu, On je nedavno pisao Vulinu negodujući zbog toga što Srbija još nije obezbedila pristup adekvatnim i… »

Levica u Srbiji jačaće samo ako jača i u regionu

Danas 29.09.2016
Pojačana retorika naših političara o socijalnoj pravdi samo je prazna priča iza koje ne stoji nikakav realan angažman. Levica je ponovo aktuelna jer je koncept neoliberalne tranzicije, primenjen posle 2000. u Srbiji, doveo do katastrofalnih… »

Pozorišni spomenik nastradalima

Danas 29.09.2016
Predstava "Požar" dobila je stojeći aplauz publike na premijeri u Srpskom narodnom pozorištu. U fokusu ove dokumentarne drame je stradanje 14 mladih ljudi u dve velike novosadske tragedije - požarima u lokalima "Laundž" i "Kontrast". Četrnaest… »