Izvor: Danas arhiva vesti 29.09.2016

"Mi smo prirodni predvodnik novog građanskog fronta"

Danas 29.09.2016
Nada je u drugačijem organizovanju koje mogu da ponude samo novi akteri. U Inicijativu Ne da(vi)mo Beograd se "prirodno" gleda kao u predvodnika nekog novog građanskog fronta Srbije, jer smo uspeli da okupimo i najveći broj ljudi i dolazimo iz… »

Sestra Agnes od Križa (10)

Danas 29.09.2016
Ne bi trebalo, pomislih potom, da precenjujem dobronamernost kelnera koji me je častio kafom, ako posumnja da u klozetu postavljam eksplozivnu napravu, neće oklevati da pozove antiterorističke postrojbe. Nemam ja ništa protiv opstipacije, naprotiv, od… »

Dodika je moguće saslušati u centru SIPA u Banjaluci

Danas 29.09.2016
Suspendovan glavni tužilac BiH, njegov naslednik bi trebalo da potpiše nalog za hapšenje ako se Dodik ne pojavi u ponedeljak, 3. oktobra, na saslušanju. Državna agenciju za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) ima regionalni centar u… »

Najveći kapital stigao iz SAD

Danas 29.09.2016
Od oko 27 milijardi evra stranih investicija, koliko je od 2001. godine, kroz privatizaciju, braunfild i grinfild investicije, kao i druge vidove ulaganja, ušlo u Srbiju, na jug i istok zemlje plasirano je samo 1,7 milijardi evra, odnosno 13,6 odsto… »

Bend “sa kraja sveta” sutra u Beogradu

Danas 29.09.2016
Bend koji svira u baru na kraju sveta. Tako je Jello Biafra opisao jedan od najvećih muzičkih i koncertnih kurioziteta severnoameričkog kontinenta, Slim Cessna’s Auto Club. Sa “kraja sveta” Slim Cessna’s Auto Club stiže u Beograd, direktno u… »

Zukorlić sa predstavnicima privatnih univerziteta

Danas 29.09.2016
Predsednik Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Muamer Zukorlić sastao se danas, u Domu narodne skupštine sa delegacijom privatnih univerziteta. Muamer Zukorlić je pozdravio predstavnike privatnih univerziteta i… »

Pomoćnik ministra: Nismo odradili posao

Danas 29.09.2016
Izveštaj o Energetskoj zajednici koji govori o stanju u kojem je energetski sektor Srbije, nažalost, nije tako dobar, na mnogim mestima nismo odradili svoj posao, izjavio je danas pomoćnik ministra rudarstva i energetike Miloš Banjac. On napominje da… »

Jeremić i dalje među favoritima

Danas 29.09.2016
Informacija da Bugarska trenutno ima dve kandidatkinje samo pokazuje "šizofrenost bugarske spoljne politike", tvrde diplomate. Činjenica da je Bugarska u završnici "trke" za generalnog sekretara UN imenovala kao svoju kandidatkinju Kristalinu… »

Lakrdije oko ekskurzije

Danas 29.09.2016
Parice je trebalo uzeti pa se neko dosetio da bi mogao da sastavi neku "ad-hok " selekciju i napravi ekskurzijicu. U srpskom fudbalu postoje pravila, ali se po pravilu selektivno poštuju. Na istoj toj livadi postoje i "nepisana" pravila čiji je procenat… »

Propao kroz rupu u zakonu

Danas 29.09.2016
Sem Olerdajs dao je ostavku na mesto selektora reprezentacije Engleske nakon što je britanski dnevni list Telegraf objavio snimak na kome se vidi kako šezdesetjednogodišnji fudbalski stručnjak nudi savete za zaobilaženje zabrane vlasništva treće… »