Izvor: Danas arhiva vesti 29.09.2016

Pink dobio najmanje sedam miliona evra kredita od države

Danas 29.09.2016
Od 2014. do juna 2016. godine Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI) je dala nešto više od sedam miliona evra kredita firmi Željka Mitrovića Pink International Company, od čega samo u martu ove godine skoro 3,5 miliona evra. U pismu… »

Filmski vodič od 29. septembra do 05. oktobra

Danas 29.09.2016
List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svakog četvrtka donosimo nove preporuke. Biografski triler oskarovca Olivera Stouna o čoveku koji je pustio u medije hiljade poverljivih informacionih… »

Autsajderi koji pokušavaju da prežive u "normalnom" svetu

Danas 29.09.2016
Novi film Tima Bartona "Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu" večeras će biti premijerno prikazan u 19.30 u bioskopima Cineplexx u tržnim centrima Ušće, Delta City i Kragujevac Plaza, u okviru Teens night događaja. Reditelj filmova "Alisa u… »

Više od 200 pčelara iz regiona

Danas 29.09.2016
U parku na Tašmajdanu otvoren je 42. međunarodni sajam pčelarstva "Tašmajdan 2016", na kome učestvuje 200 pčelara. Otvarajući manifestaciju, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović istakao je da je Sajam, koji se održava pod pokroviteljstvom… »

"Skimeri" pretnja za bankomate

Danas 29.09.2016
Stručnjaci iz kompanije Kaspersky Lab nedavno su sproveli istraživanje kako bi utvrdili na koji način sajber kriminalci mogu da iskoriste nove tehnologije za autentifikaciju na bankomatima. Dok mnoge finansijske organizacije smatraju da biometrijska… »

Sankcije EZ protiv Srbije?

Danas 28.09.2016
Ukidanje glasačkih prava, nepokrivanje troškova učešća u radu Energetske zajednice (EZ) ili uskraćivanje evropskih sredstava. To su mere koje je za Srbiju predložio Sekretarijat Energetske zajednice Ministarskom savetu ove organizacije na… »

Kojom trasom do Crne Gore

Danas 28.09.2016
Nedoumice oko toga kojom trasom bi trebalo da se gradi budući auto-put K-11, koji bi vodio od Preljine, kod Čačka, do granice sa Crnom Gorom, mogle bi da budu razrešene na skupu predstavnika Zlatiborskog i Moravičkog upravnog okruga. Ovaj skup je… »

Unutrašnji ministar

Danas 29.09.2016
OEBS se brutalno meša u unutrašnje stvari Srbije - rekao je juče Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih stvari i stvarčica Srbije, kome je valjda u opisu posla da budno motri ko se sve spolja meša u unutrašnje stvari u koje se čak ni on ne… »

Računica za spasavanje sopstvene zadnjice

Danas 29.09.2016
Bolje da "padnem" zbog lažnog patriotizma i za slobodu nego zbog toga što sam "drpio" od najsiromašnijih građana na evropskom tlu. Da li je moguće da Milorad Dodik nije predvideo situaciju u kojoj će konačni ishod referenduma u Republici Srpskoj… »

Poslednji koncert benda Rebel Star

Danas 29.09.2016
Rebel Star će održati svoj poslednji koncert u subotu 1. oktobra od 21 sat u beogradskom klubu Elektropionir. Svaka dobra priča mora da ima dobar kraj. Nekad je to definitivan kraj, nekad samo rastanak na određeno vreme ili do sledeće sezone, do… »