Nauka & Tehnologija arhiva vesti 29.09.2016

Organizacija SEE ICT i mts zajednički za ubrzanje domaćeg preduzetništva u IKT

PC Press 29.09.2016
Telekom Srbija podržaće tehnološko preduzetništvo pokretanjem programa „mts startap ubrzanje“ koji predviđa mentorsku podršku i novčanu nagradu od 20.000 evra za 3 izabrana startapa. Kompanija ovaj program pokreće u saradnji sa neprofitnim… »

FBI objavio zaplenjena dokumenta o Teslinom „zraku smrti“

RTS 29.09.2016
Američki Federalni istražni biro konačno je objavio sva dokumenta povezana sa Nikolom Teslom, 73 godine nakon što je ta služba posle naučnikove smrti zaplenila dva kamiona puna njegovih stvari, prenosi „Raša tudej“. Dokumenta sa kojih je… »

Nemačka blokirala prenos „Vocapovih” podataka „Fejsbuku”

Politika 29.09.2016
Berlin – Nemačke vlasti za zaštitu ličnih podataka naložile su američkoj kompaniji „Fejsbuk” da prestane sa prikupljanjem i skladištenjem podataka o korisnicima „Vocapa” (WhatsApp) u Nemačkoj i da izbriše sve do sada prikupljene podatke… »

Pokrenuta istraga protiv popularne video igre

Mondo 29.09.2016
Ukoliko ste među igračima No Man’s Sky koji smatraju da je igra pogrešno ili čak lažno reklamirana, niste jedini. Britanska komisija za standarde u reklamama, ASA, je počela da istražuje reklamni materijal igre nakon prijave od strane korisnika… »

SAD: Voz udario u stanicu, više od 100 povređenih, ima mrtvih

Radio 021 29.09.2016
Više od 100 ljudi je povređeno, a najmanje jedna osoba je poginula, kada je putnički voz udario u železničku stanicu u Hobokenu u Nju Džersiju. Na fotogafijama s mesta događaja vidi se oštećeni voz "Tranzita Nju Džersija" u stanici u Hobokenu… »

Zadržite svoj broj i postanite mts korisnik

Mondo 29.09.2016
Želite da budete deo mts porodice i uživate u svim pogodnostima koje vam mts mreža omogućava? Samo izaberite jedan od mts tarifnih paketa i istovremeno zadržite broj mobilnog telefona na koji ste navikli i koji znaju svi vaši prijatelji. Uz mts… »

"Znam da možemo": Okupio više od 2.000 mladih ljudi, a u publici i prvi teniser sveta Novak Đoković!

Telegraf 29.09.2016
Najbolji mladi preduzetnici, predstavili su svoje uspehe pred prepunom salom Doma Sindikata. A evo i kako je to izgledalo. Pred prepunom salom Doma sindikata sinoć je održan najznačajniji regionalni IT događaj godine – “Znam da možemo” u… »

Konačno izašla: Ovih 10 stvari vas očekuju u novoj FIFA 17! Evo i koji fudbaler je na naslovnici!

Srbija danas 29.09.2016
Poslastica za ljubitelje fudbalske simulacije... Posle pompezne najave, FIFA 17 je konačno izašla, a ovo su koje možete da očekujete od nove FIFA igre, kao i sve najbitnije informacije koje o njoj trebate znati. Platforme FIFA 17 izlazi za PC… »

Percepcija života i zdravlje

RTS 29.09.2016
Sigurno ste se bar jednom u životu zapitali, ZAŠTO BAŠ JA? Naročito kada je reč o zdravlju pribegavamo preispitivanju svega i svačega i još kada ni lekari ne znaju da nam tačno objasne poreklo određenog problema, pitamo se zašto se to baš nama… »

Huawei Mate 9 stiže u tri verzije: konfiguracije i cene

Benchmark 29.09.2016
Verovali smo da će se Huawei Mate 9 telefon pojaviti na IFA 2016 sajmu, ali se predstojeći flagship telefon kompanije Huawei još uvek čeka. Ipak, sada saznajemo da će najjači model predstojećeg telefona imati 6 GB RAM memorije i 256 GB interne… »