Nauka & Tehnologija arhiva vesti 29.09.2016

Digitalna transformacija noseća tema Sinergije 16

Personal magazin 29.09.2016
U susret Sinergiji 16, kompanija Microsoft najavljuje brojne novitete u programu i sadržaju najznačajnije konferencije u Jugoistočnoj Evropi o informaciono-komunikacionim tehnologijama i njihovoj poslovnoj primeni. U skladu sa glavnom temom… »

Konačno izašla: Ovih 10 stvari vas očekuju u novoj FIFA 17! Evo i koji fudbaler je na naslovnici!

Srbija danas 29.09.2016
Poslastica za ljubitelje fudbalske simulacije... Posle pompezne najave, FIFA 17 je konačno izašla, a ovo su koje možete da očekujete od nove FIFA igre, kao i sve najbitnije informacije koje o njoj trebate znati. Platforme FIFA 17 izlazi za PC… »

Samsungovi eksplozivni problemi i sa mašinama za pranje veša

N1 Info 29.09.2016
Kompanija Samsung, pored mobilnih telefona koji eksplodiraju pri punjenju, sada ima "eksplozivnih" problema i sa svojim mašinama za pranje veša, piše londonski dnevnik „Telegraf“. Kompanija trenutno pregovara sa regulatorima iz Sjedinjenih… »

„Samsung“ potvrdio kvar na veš-mašinama koje su eksplodirale

RTS 29.09.2016
Kompanija „Samsung“ potvrdila je da razgovara s američkom agencijom za zaštitu potrošača pošto je protiv korejske kompanije podneta tužba zbog „eksplodirajućih“ veš-mašina, prenosi Bi-Bi-Si. Komisija za bezbednost proizvoda (The Consumer… »

Google pravi nove telefone!

PC Press 29.09.2016
Dok čekamo 4. oktobar, datum za koji je Google zvanično najavio konferenciju i predstavljanje svojih telefona pod nazivom “Pixel”, na videlo su isplivale nove informacije koje se tiču modela Pixel i Pixel XL. Pored Pixel telefona Google bi trebao… »

NALED izabrao novog predsednika i članove Upravnog odbora

PC Press 29.09.2016
Danas su na sednici Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), održanoj u prostorijama Coca-Cola HBC Srbija, izabrani novi predsednik i članovi Upravnog odbora, koji će do novog saziva Skupštine NALED-a predvoditi… »

Samsung patentirao sklopivi tablet sa ugrađenom tastaturom i postoljem

Benchmark 29.09.2016
Do sada smo videli dosta izveštaja, glasina i registrovanih patenata koji se tiču Samsungovog sklopivog telefona, ali se najnoviji takav patent ne odnosi na telefon, nego na tablet. Samsungu je odobren patent za sklopivi tablet sa ugrađenom tastaturom… »

NVIDIA novi Xavier SoC je AI superkompjuter za automobile

IT svet 29.09.2016
Kompanija NVIDIA radi na tehnologiji autonomnih vozila, vraćajući se izradi novih super čipova. Xavier SoC radi sa 7 milijardi tranzistora i 20 triliona operacija u sekundi, dok koristi samo 20 vati snage. Xavier je dizajniran da bude upotrebljen kao… »

Zbogom BlackBerry: čuveni telefoni se više ne prave, a evo i zašto!

Blic 29.09.2016
Nakon meseci nagađanja, BlackBerry je danas potvrdio kako odustaje od proizvodnje telefona. Legendarna kanadska firma odlučila se na ovaj potez nakon godina teških gubitaka zbog slabe prodaje telefona. Jasno je da je nekadašnji gigant posustao pre… »

Nova prevara se širi internetom! Ovu vest nikako ne otvarajte! (foto)

Telegraf 29.09.2016
Samo klik je dovoljan da virus napadne vaš profil na Facebooku. Brojni korisnici Facebooka uočili su na svojim newsfeedovima vest da je Brad Pit mrtav, a u pitanju je naravno još jedna prevara koja se velikom brzinom proširila internetom i društvenim… »