Nauka & Tehnologija arhiva vesti 29.09.2016

Team Secret i OG obezbedili dobra mesta za plejof MDL

B92 29.09.2016
Posle drugog dana takmičenja na Mars TV Dota League završena je grupna faza i poznat je raspored timova u plejof tabeli. Team Secret je obezbedio drugo mesto u grupi A, iza Newbee tima, pobedama nad LGD. Forever Young sa 2-0 i MVP Phoenix sa 2-1, gde je… »

Mešamo karte: Dragon Paladin

B92 29.09.2016
Ovo je rubrika u kojoj ćemo jednom nedeljno predstaviti neki Hearthstone špil. Kako će nam uskoro stići patch koji će potpuno nerfovati mnoge top tier špilove u meti, možda je najbolje da ovoga puta pričamo o jednom zanimljivom decku koji nije… »

Huawei sprema još jedno iznenađenje

Mondo 29.09.2016
Novi model biće jedan od najjačih modela ove kompanije. Izgleda da Huawei nedovoljno dobro čuva tajne. Detalji u vezi sa novim Mate 9 telefonom su se upravo pojavili na kineskoj društvenoj mreži Weibo. Telefon će biti dostupan u šest različitih… »

Predstavljen program "Noći istraživača"

RTV 29.09.2016
BEOGRAD - Program za sedmu po redu "Noć istraživača", koja će se održati u petak, predstavljen je juče u Domu omladine. Ova naučna manifestacija održaće se u 11 gradova Srbije, a tema će ovog puta biti "Migracije." Na konferenciji za novinare… »

Registracija vozila, prijava deteta, plaćanje poreza… mGovernment zaživeće 2018. godine

Nova energija 29.09.2016
Putem mobilnog telefona moći ćemo da prijavimo i odjavimo prebivalište, produžimo registraciju, platimo porez, pa čak i pribavimo građevinsku dozvolu. Zvuči kao SF film, ali, kako tvrde u Minisatrstvu državne uprave i lokalne samouprave, sve će… »

Najpoznatiji Jutjuberi Srbije na jednom mestu

Blic 29.09.2016
Kada ste poslednji put videli da neko ima pola miliona ozbiljnih fanova. Ne onih koji slušaju vaše pesme, nego onih, koji plaču, vrište i u stopu prate sve što radite. Slavu Bitlsa žive neki novi klinci i to u Srbiji! Upoznajte Yasserstaina, Muđu… »

ELEAGUE domaćin CS:GO Major turnira

B92 29.09.2016
Kompanija Turner, vlasnik ELEAGUE, ima pune ruke posla u espor industriji. Najnoviji dodatak portfoliju je i organizovanje i održavanje Valveovog CS:GO Major turnira. “Kada smo lansirali ELEAGUE, ideja nam je bila da lansiramo brend koji će doneti… »

Za 15 sekundi pola miliona prodatih telefona

Mondo 29.09.2016
Ova kineska kompanija obara sve rekorde! Nakon zvaničnog predstavljanja Le Pro 3 telefona, kompanija LeEco je ove nedelje startovala njegovu prodaju. Koliko je interesovanje veliko za ovaj model govori i činjenica da se čak tri i po miliona ljudi… »

„Blekberi” prestaje sa proizvodnjom smartfona

Politika 29.09.2016
Otava – Kanadska kompanija „Blekberi” saopštila je da prestaje sa proizvodnjom smartfona i da će se fokusirati na poslovanje za izradu softvera, izvestila je njujorška agencija „Blumberg”. Iz kompanije je, takođe, saopšteno da je prodaja u… »

Da li ste instalirali: Beograd u slikama na "Viberu"

Večernje novosti 29.09.2016
Stiker paket globalne aplikacije za razmenu poruka namenjen je svim sugrađanima i gostima srpske prestonice. POPULARNI "Viber" paketi aplikacija posvećeni srpskoj prestonici na srpskom i engleskom jeziku pod nazivom "Jang lav in Belgrejd" predstavljeni… »