Nauka & Tehnologija arhiva vesti 29.09.2016

Holanđani tuže proizvođače igre Pokemon Go

N1 Info 29.09.2016
Holandske lokalne vlasti odlučile su da američkog proizvođača igrice Pokemon Go tuže sudu jer se kompanija oglušila na molbe da zaustavi horde obožavatelja koje su preplavile zaštićene plaže, javlja Rojters. Radi se o tzv. AR igri (augmented… »

Stigle nove mape, preuzmite ih!

Mondo 29.09.2016
Popularna Google aplikacija sada nudi i ovo. Na svom zvaničnom blogu, kompanija Google je objavila novosti u vezi sa Google Maps aplikacijom. Kompanija želi korisnicima da pokaže kako da iz ove aplikacije izvuku maksimum. Korisnicima su na raspolaganju… »

Maso Masini, renesansni Ikar

RTS 29.09.2016
Prošlo je tačno pola veka, kada je u Firenci postavljena tabla, oznaka mesta rođenja Tomaza Masinija, majstora koji se, 1506. godine na brdu Ćećero, odvažio da isproba da Vinčijevu leteću mašinu. Tomazo Masini je bio mehaničar, hidrauličar i… »

Mesečna pretplata na Microsoft Office 365

PC Press 29.09.2016
Dobro poznata Microsoft Cloud rešenja – Office 365, Azure i Dynamics CRM, koja omogućavaju korišćenje najnovijih verzija aplikacija bez potrebe za dodatnim ulaganjima u infrastrukturu, sada su dostupna i u okviru mesečne pretplate u Srbiji. Ovakav… »

Najnovija Epson rešenja za štampu za sve namene

Benchmark 29.09.2016
PR saopštenje Epson je sajmu Grafima 2016 u Beogradu, na štandovima ovlašćenih Epson partnera, demonstrirao primenu Epson SureColor i ColorWorks rešenja. Na turi za medije pod nazivom "Štampa za sve namene", prilikom koje su posećeni štandovi… »

Stephanie Bailey: Sadržaj pravi razliku između prosečne i uspešne kampanje!

Nova energija 29.09.2016
Stephanie Bailey, Head of Corporate Communications, Fleishman-Hillard London (UK) na festivalu KAKTUS 2016 govorićete na temu „The changing nature of breaking news and the implication for communicators“. Koje su ključne promene koje su zadesile… »

Ovo su poslovi koje i vi možete da radite u VR industriji

Blic 29.09.2016
VR ili virtualna realnost polako osvaja svet. Ona nudi potpuno novu vrstu iskustva, ostavlja bez daha i stvara živa sećanja. Filmovi i igrice više nikada neće biti isti, a vi imate priliku da učestvujete u pionirskim projektima VR produkcije. Sve je… »

Koja je razlika između 2k i 5k MMR igrača podrške?

B92 29.09.2016
Lako je reći da su visoko rangirani igrači bolji od nižerangiranih. Dubljom analizom razlika između igrača podrške iz ove dve grupe, dolazimo da zanimljivih saznanja. Igrači nižeg MMR ranga, kako god bilo ustaljeno mišljenje, kupuju observer… »

Duvan – zašto su ljudi počeli da puše

RTS 29.09.2016
U knjizi „Duvan u istoriji“, Džordan Gudman iznosi mišljenje da se sa konzumiranjem duvana počelo na teritorijama Meksika i Brazila, pre nekoliko hiljada godina. Duvan obuhvata više od 70 vrsta biljaka iz roda Nicotiana, iz porodice Solanaceae… »

6 načina da vam hakuju Fejsbuk SAVETI

24 Sata 29.09.2016
Hiljade Fejsbuk naloga se hakuje svakodnevno. Predstvaljamo šest načina na koje hakeri mogu da uđu na vaš nalog i naprave haos. Fejsbuk koristi oko 1,5 milijardi ljudi. 1. Fejsbuk "pecanje" (phishing) Ovaj metod se najčešće koristi za hakovanje… »