Izvor: Politika arhiva vesti 13.10.2016

„Irina” zbližila srpske i ruske pilote (FOTO)

Politika 13.10.2016
Na aerodromima u Beogradu i Nišu u toku je vežba ruskih i srpskih vojnih pilota BARS 2016. – „Migovima 29” se uvežbava presretanje u vazdušnom prostoru, a helikopterima Mi-17 padobranski desant i evakuacija povređenih. Još od nedelje mešovite… »

Zbog dojave o bombi evakuisan avion u Ženevi

Politika 13.10.2016
ŽENEVA– Putnički avion ruske aviokompanije „Aeroflot” evakuisan je danas na aerodromu u Ženevi, a jedan muškarac je uhapšen nakon što je rekao da se u letelici nalazi bomba, saopštila je danas kancelarija državnog tužioca u Ženevi… »

Preminuo tajlandski kralj Bumibol Aduladej

Politika 13.10.2016
BANGKOK – Tajlandski kralj Bumibol Aduladej preminuo je posle duge bolesti, saopštila je danas kraljevska palata. „Kralj je preminuo u miru, u bolnici Siriraj” u 15.52 po lokalnom vremenu, navela je pres služba kraljevske porodice u saopštenju… »

Ivana Španović vozila Formulu 2

Politika 13.10.2016
Najbolja srpaska atletičarka i njen trener Goran Obradović posetili su čuvenu stazu „Red Bul ring” u austrijskom gradiću Spilbergu. – „Ovo je čudesno, nemate ni najmanju ideju šta će se sledeće desiti” – rekla je naša šampionka… »

Dačić NATO-u: Dobrodošli, samo dođite redovnom linijom

Politika 13.10.2016
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić da Srbija vodi politiku vojne neutralnosti, da državni organi ne razmatraju članstvo u NATO, ali da to nije prepreka za partnersku saradnju sa tom Alijansom. „Članstvo u NATO nije tema o kojoj… »

Fontanu na Trgu Slavija gradiće „PMC inženjering”

Politika 13.10.2016
Izvođač će od trenutka uvođenja u posao imati 155 dana da završi izgradnju vodene lepotice okružene travnjakom na centralnom delu trga. – Pre nego što počnu radovi biće izmešten spomenik Dimitriju Tucoviću u budući park između Slavije i… »

Nikolić: Nema razloga da se ne kandidujem, ali o tom - potom

Politika 13.10.2016
SANKT PETERBURG – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas da nema nijednog razloga zbog kojeg se ne bi kandidovao na sledećim predsedničkim izborima, ali da je o njima još rano govoriti. „Ne bih voleo da se Srbija zbog neke moje izjave… »

Granatirana ruska ambasada u Damasku

Politika 13.10.2016
MOSKVA – Ruska ambasada u Damasku granatirana je u sredu, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova, ocenivši da je u pitanju teroristički napad. Ministarstvo navodi da je jedna od granata, koje je ispaljena iz oblasti koju kontrolišu… »

Kod Smedereva otkriven pogon za šverc dizela (FOTO)

Politika 13.10.2016
Zaplenjeno 600 tona goriva, u prostoru „Stare železare” pronađeni rezervoari, pumpe i cevovod do obale Dunava za pretakanje nafte sa brodova. Intenzivnim operativnim radom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu, u saradnji sa… »

Miščević: Dijalog mora da se nastavi i čak ubrza

Politika 13.10.2016
Dijalog Beograda i Prištine mora da se nastavi i čak ubrza, jer je ovako nalik na brod s mnogo rupa i ako se zaustavi potonuće, i zato treba da nastavimo da se krećemo, ocenjeno je sinoć na Beogradskom bezbednosnom forumu (BSF). Šefica… »