Izvor: Politika arhiva vesti 13.10.2016

Srbija nema koristi od Turskog toka

Politika 13.10.2016
Sporazum o gradnji ovog gasovoda, za sada, predviđa isporuke gasa samo Turskoj. Rusija i Turska potpisale su pre dva dana u Istanbulu sporazum o izgradnji gasovoda „Turski tok” kojim bi gas iz Rusije po dnu Crnog mora trebalo da stiže do Turke, a… »

Preimenovanje škole u Novom Pazaru i minutaža za Albance

Politika 13.10.2016
Milić (LDP): Šta je uradila policija Poslanik LDP-a Nenad Milić pitao je Nebojšu Stefanovića, ministra policije, šta je u policiji urađeno povodom dešavanja u noći 24. aprila u Hercegovačkoj ulici u Beogradu? Milić je pitao da li je pokrenut… »

„Žrtvovanje” Edija Rame

Politika 13.10.2016
Albanski premijer predstavio u hotelu „Kraun plaza” srpski prevod svoje knjige u kojoj su njegova razmišljanja o periodu koji je proveo na čelu Tirane. Umesto promocije, „izbio” je spontani jednoipočasovni razgovor. To je najsažetiji opis… »

Podatak o korisniku košta dva do četiri evra

Politika 13.10.2016
Trgovina ličnim podacima postaje sve unosniji biznis, a najviše preko interneta gde su jedan kontakt, odnosno mejl adresu, najviše spremne da plate firme iz oblasti medicine. Da li je slučajnost to što sam samo dva dana od kada sam otvorio račun u… »

Zašto glasanje na fakultetima treba da bude javno

Politika 13.10.2016
Na univerzitetu postoji nepodnošljiva lakoća igranja sa sudbinama kolega. Problematični su i „uzdržani glasovi” koji su izjednačeni sa glasovima „protiv”, kaže univerzitetski ombudsman prof. dr Branko Rakić. Kulturna javnost ovih dana burno… »

Nemačka dobila svoje prve izbeglice superheroje

Politika 13.10.2016
Sirijske izbeglice zarobile i predale policiji svog sunarodnika osumnjičenog za terorizam. – Azilanti i dalje dele nemačku javnost. Od našeg dopisnika Frankfurt, Hajdelberg – Zahvaljujući trojici sirijskih izbeglica Nemačka je ovih dana odahnula… »

Slobodne žene Norveške

Politika 13.10.2016
U Norveškoj se vrlo često sreću mladi očevi kako guraju kolica, menjaju bebama pelene, hrane ih, uče da hodaju. Češće možete videti muškarca sa kolicima nego ženu. Bez Anje Brejen, prve Norvežanke koja je završila studije filmske režije… »

Kriv je – gipsar?

Politika 13.10.2016
Kao u krimi-romanima Agate Kristi, u kojima se na kraju zapleta ispostavi da je za ubistvo među aristokratima, okupljenim u nekom viktorijanskom salonu uz kamin, zapravo uvek kriv sobar, za smrt osmogodišnjeg dečaka iz Loznice, koji je posle preloma… »

U pravo vreme na pravom mestu

Politika 13.10.2016
Slovenačka pijanistkinja i kompozitor, sa prebivalištem u Amsterdamu, u subotu će se prvi put predstavlja beogradskoj publici. Slovenačka pijanistkinja, koja se dokazala i kao kompozitor, u subotu će u Studiju 6 Radio Beograda prvi put nastupiti pred… »

Šinama štite crkvu u Štitkovu

Politika 13.10.2016
Štitkovo kod Nove Varoši – Novovaroško selo Štitkovo, u kome su nekad stolovali knezovi Raškovići, još čuva bogato istorijsko nasleđe i davnašnje građevine te ga takvog smatraju autentičnim etno-selom. U njemu je i bogomolja stara vek i po… »