Izvor: Politika arhiva vesti 13.10.2016

„Zlatno doba” otvara sezonu direktnih prenosa iz Boljšog u „Sinepleksu”

Politika 13.10.2016
Novu sezonu direktnih prenosa baleta iz Boljšog teatra u bioskopu „Sinepleks” u TC „Ušće” u Beogradu otvoriće prenos „Zlatnog doba” Dmitrija Šostakoviča, u nedelju, 16. oktobra, od 17 sati. Balet iz tri čina Dmitrija Šostakoviča… »

„Samsung” srezao procenu dobiti za trećinu zbog povlačenja „galaksi nouta 7”

Politika 13.10.2016
Seul – Južnokorejska kompanija „Samsung elektroniks” snizila je procenu kvartalne dobiti za trećinu, u svetlu globalnog opoziva pametnog telefona „galaksi nout 7”, čija je prodaja obustavljena u utorak, a korisnici pozvani da ga ne koriste… »

Dela Ljube Popovića u Novom Sadu

Politika 13.10.2016
Slike za izložbu u Muzeju Novog Sada, koja se večeras otvara, ustupio privatni kolekcionar Dragoslav Marčić. Novi Sad – Dela velikog srpskog slikara Ljubomira Ljube Popovića od večeras će biti izložena u Muzeju Novog Sada, zahvaljujući… »

Živan Saramandić – knez među basovima

Politika 13.10.2016
Izložba posvećena fenomenu koji je sa 72 godine pevao kao dvadesetogodišnjak, u petak u Muzeju Narodnog pozorišta. Fenomen zvani Živan Saramandić ogleda se u mnogim komponentama umetničke izuzetnosti. Kako vreme prolazi tako bivamo sve svesniji… »

Francuzi strahuju da će ih isterati iz Britanije

Politika 13.10.2016
Mediji pišu o pravljenju spiskova dece stranih državljana, dok su Francuzi osnovali lobističku grupu za zaštitu prava stranaca. Ko sve boravi u takozvanoj Džungli postalo je malo jasnije otkad su Francuzi rešili da ovo divlje migrantsko naselje u… »

Može li Građanski front da zameni opoziciju

Politika 13.10.2016
Na osnivačkom sastanku konfederacije lokalnih pokreta u Nišu čula se i ideja o podršci zajedničkom predsedničkom kandidatu na izborima, ali Đorđe Vuković smatra da se uticaj ovog fronta precenjuje. Dan pošto je više lokalnih pokreta zajedno sa… »

(Ne)iskorišćen potencijal verskih zajednica

Politika 13.10.2016
U SAD verske zajednice finansiraju više od 1,5 miliona raznih društvenih programa. A kod nas? Najnovije istraživanje o društveno-ekonomskom uticaju verskih zajednica u SAD donosi nam jedan, za naše prilike, nezamisliv zaključak: doprinos koji verske… »

Činjenice govore više od hiljadu reči

Politika 13.10.2016
U istočnom Alepu se može govoriti o „umerenim” snagama jedino ako pod tim podrazumevamo one teroriste koji nepriatelju izvade samo pola srca. Povodom teksta „Pad svetaca”, od 10. oktobra Zahvaljujem se g. Vladimiru Vukasoviću što je odgovorio… »

Surovi novi svet

Politika 13.10.2016
Bizaran način statističkog praćenja zaposlenosti, kao i život na kredit, vešto skrivaju katastrofu koja se događa na tržištu rada. Tehnološki progres koji je krajem devetnaestog i tokom dvadesetog veka fantastično podigao kvalitet života… »