Izvor: Politika arhiva vesti 13.10.2016

Sirijac koji je spremao bombaški napad na aerodrom u Berlinu izvršio samoubistvo

Politika 13.10.2016
BERLIN – Ministarstvo pravde nemačke pokrajine Saksonije saopštilo je danas da je sirijski migrant Džaber Albakr (22), koji je osumnjičen da je planirao bombaški napad na aerodromu u Berlinu, izvršio samoubistvo dok je bio u pritvoru u zatvorskoj… »

„Samsung” nadoknađuje štetu kupcima neispravnog „galaksi nouta 7”

Politika 13.10.2016
Oni koji ponovo kupe neki od modela ovog proizvođača više će uštedeti nego ukoliko izaberu telefon drugog brenda. Posle odluke da prekine proizvodnju i prodaju najnovijeg modela pametnog telefona „galaksi nout 7”, kompanija „Samsung” počela… »

Sve intenzivnija vojna saradnja Srbije i Rusije

Politika 13.10.2016
Ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je sa izaslanikom odbrane Ruske Federacije pukovnikom Andrejem Kindjakovim, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Na sastanku je iskazano obostrano zadovoljstvo zbog sve sadržajnije bilateralne vojne saradnje… »

Oslobođen optužbi za ratni zločin u Gradiški

Politika 13.10.2016
Sud utvrdio da nema dokaza da je Goran Šinik 1992. godine ubio Marijana Višticu. Veće za ratne zločine Višeg suda u Beogradu oslobodilo je Gorana Šinika optužbe za ratni zločin u Gradiški u BiH. Sud je utvrdio da nema dokaza da je Šinik 2… »

Putin:SAD žele da iskoriste teroriste da zbace Asada

Politika 13.10.2016
MOSKVA – SAD žele da iskoriste borbeni potencijal terorističkih organizacija i ekstremista, posebno u Siriji, kako bi u ovom slučaju zbacili sirijskog predsednika Bašara Asada i njegovu vladu, izjavio je u sredu ruski predsednik Vladimir Putin za… »

Sefiću određen ekstradicioni pritvor do dva meseca

Politika 13.10.2016
Viši sud u Novom Sadu odredio je privor rano jutros ekstradicioni pritvor Sanjinu Sefiću koji je pregazio dve devojke u Sarajevu i potom pobegao u Srbiju. On je noćas priveden sudu, saslušan i određen mu je ekstradinioci pritvor do dva meseca… »

EPS:Nije bilo grešaka na računima EPS

Politika 13.10.2016
Javno preduzeće (JP) Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštilo je danas da nije slalo pogrešne račune kupcima. U EPS-u naglašavaju i da nije bilo nikakvog ponovnog štampanja i distribuiranja računa kupcima, niti je bilo žalbi kupaca i preciziraju da… »

Nikoliću uručena kopija stranice Miroslavljevog jevanđelja

Politika 13.10.2016
SANKT PETERBURG – Direktor Ruske nacionalne biblioteke u Sankt Peterburgu Anton Lihomanov uručio je predsedniku Nikoliću kopiju stranice Miroslavljevog jevanđelja. „Uručujem vam ovaj poklon, stranicu Miroslavljevog jevandelja. List apsolutno… »

U pucnjavi u Beogradu ubijen Aleksandar Stanković, vođa navijača „Partizana”

Politika 13.10.2016
Aleksandar Stanković (30), jedan od vođa navijača „Partizana”, ubijen je oko 21 čas u blizini raskrsnice ulica Gospodara Vučića i Bačvanske, dok je M. Đ. inače čuvar u Okružnom zatvoru u Bačvanskoj ulici, ranjen, nezvanično saznaje… »

Dario Fo je vraćao dostojanstvo poniženima

Politika 13.10.2016
Poznati italijanski dramski pisac, nobelovac, ostaće upamćen i zbog stava da Italija „snosi veliku odgovornost za stanje na Kosmetu”, da se ogrešila o Srbiju budući da je bila jedan od prvih aktera bombardovanja. Dario Fo (1926–2916), poznati… »