Izvor: Politika arhiva vesti 13.10.2016

Labudovo brdo dobija dom zdravlja za šest meseci

Politika 13.10.2016
Novi objekat na uglu Oplenačke ulice i Ljubomira Ivkovića Šuce imaće opštu medicinu, pedijatriju, ginekologiju, stomatologiju, laboratoriju i patronažu. Posle četiri decenije lečenja u neuslovnom objektu u suterenu, ispod ploče koja često… »

Lekari po svetskim kongresima, a bolnice bez stručnjaka

Politika 13.10.2016
Ministar zdravlja naredio direktorima kliničkih centara da odmah pošalju najbolje i najiskusnije lekare u opšte bolnice po Srbiji i da mu do srede proslede izveštaje. Kako će izgledati „interventna pomoć” zdravstvu u unutrašnjosti Srbije, gde… »

Srpski kreatori na evropskim revijama

Politika 13.10.2016
Srpski dizajneri Milena Radović i Džordž Stajler prikazali su ovih dana svoje kolekcije na samostalnim revijama na nedeljama mode u Sankt Peterburgu i Belinu. Prvo učešće na Nedelji mode u Sankt Peterburgu ostvarila je proteklog vikenda dizajnerka… »

Lekari lozničke bolnice saslušani zbog smrti dečaka

Politika 13.10.2016
Tužilaštvo i policija u Loznici nastavili su ispitivanje slučaja smrti osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića iz Kozjaka, koji je preminuo sedam dana posle pada sa tobogana i otvorenog preloma ruke. Osim dr Dobrivoja Bojanića, dežurnog lekara na… »

Prva zgrada u Novom Sadu sa krovnim baštama

Politika 13.10.2016
U Zavodu za urbanizam Novog Sada očekuju da „zeleni koncept stanovanja” ne bude jedini. Novi Sad – Krovne bašte ili zeleni krovovi odavno nisu novina u svetu, a u nekom zemljama su na novoizgrađenim zgradama obavezni. Stidljivo se pojavljuju i… »

Igoru Stankoviću orden Francuske u rangu viteza

Politika 13.10.2016
Direktor Festivala autorskog filma, distributerske kuće „Megakom film” i osnivač „Kids festa” Igor Stanković, odlukom ministra kulture Francuske, odlikovan je Ordenom umetnosti i književnosti u rangu viteza. U obrazloženju se navodi da se… »

Niška borba protiv „zarobljenog vazduha”

Politika 13.10.2016
Stanovi Nišlija uglavnom hladni, rekonstrukcija jedne od toplana kasni, a za sve su optuženi građani koji su podneli zahtev za isključenje sa mreže. Niš – Iako grejna sezona zvanično počinje u subotu, 15. oktobra, stanovnici Niša koji se greju… »

Brisanje tragova srpskog jezika

Politika 13.10.2016
Sve što je vezano za javni sektor u Crnoj Gori, potom novine, časopisi, mediji, portali, putokazi, nazivi ulica itd., sve iza čega stoji država, potpuno je okupirano latinicom. Srpski jezik i ćirilica u Crnoj Gori dovedeni su do ruba ponora i… »

Loši poslovni rezultati „Eriksona” oborili akcije

Politika 13.10.2016
Stokholm – Akcije švedskog proizvođača telekomunikacione opreme „Erikson” izgubile su više od šestine vrednosti, nakon što je ta kompanija nagovestila znatno niže poslovne rezultate u trećem kvartalu. Akcije „Eriksona”, koje su u… »

Sve je po zakonu, osim štrajka glađu

Politika 13.10.2016
Radnici zaštitne radionice „Zastava inpro”, invalidi drugog i trećeg stepena, koji strahuju od gubitka posla, traže da se ispita poslovanje preduzeća i utvrdi odgovornost rukovodećih ljudi. Kragujevac – U Srbiji je, izgleda, i gladovanje… »