Izvor: Blic arhiva vesti 19.11.2016

Istinomer: U prvih 100 dana Vlade Srbije neispunjeno 12 od 20 obećanja

Blic 18.11.2016
Od 20 obećanja koje je u svom ekspozeu naveo premijer Srbije Aleksandar Vučić, a čija realizacija je najavljena u prvih sto dana rada Vlade Srbije, 12 je neispunjeno, a pet ispunjeno, navodi portal "Istinomer". Kako se navodi, "Istinomer" je jedno… »

Fejsbuk ne staje sa ulaganjima: Nove investicije u program koji prepoznaje lica

Blic 19.11.2016
Globalna društvena mreža Fejsbuk kupila je startap kompaniju FacioMetriks koja je razvila softver za prepoznavanje crta lica, a koja je nastala pod okriljem pitsburškog Univerziteta Karnegi Melon, javlja američka agencija AP. Detalje sporazuma nisu… »

Rističević ponovo bez kazne: Blagi prekori koalicionih partnera na sramnu zloupotrebu bolesnog deteta

Blic 19.11.2016
Poslanik vladajuće većine u Skupštini Srbije Marjan Rističević po svoj prilici neće snositi nikakve posledice zbog katastrofalnog tvita u kome je, koristeći bolest jednoipogodišnje devojčice, zapravo pokušao da se obračuna sa Demokratskom… »

Saobraćajni fakultet proslavio 63 godine postojanja

Blic 19.11.2016
Povodom dana Saobraćajnog fakulteta i 63. godišnjice postojanja danas je održana svečana akademija. Na svečanosti je prisustvovao i gradski menadžer Goran Vesić koji je rekao da Grad sarađuje sa Saobraćajnim fakultetom na brojnim projektima i… »

Organizacije civilnog društva odbijaju da učestvuju u izboru članova REM-a

Blic 19.11.2016
Grupa organizacija civilnog društva saopštila je danas da odbija da učestvuje u "lažiranom procesu" izbora članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Srbije i ukazuje da ima "zloupotrebe i političkih pritisaka". Rok za prijavu na… »

Dramatičan snimak: Spasavanje dečaka iz ruševina u Alepu

Blic 19.11.2016
Sirijska civilna odbrana objavila je dramatični snimak spasavanja šestogodišnjeg dečaka iz ruševina zgrade nakon bombardovanja u gradu Alepu gde traju žestoke borbe vladinih snaga i pobunjenika. Spasilačka operacija trajala je četiri sata, a… »

Plenković: Ne očekujem zatezanje odnosa sa Srbijom zbog Gotovine

Blic 19.11.2016
Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da je general Ante Gotovina, novi savetnik za nacionalnu bezbednost, orijentisan na mir i budućnost i da ne očekuje da će zbog njegovog imenovanja doći do zatezanja odnosa sa Srbijom. Plenković je sinoć… »

Svetski dan: Wc-a "Toaleti na poslu čuvaju živote"

Blic 19.11.2016
Toaleti na radnom mestu "čuvaju živote" i utiču na "povećanje privrednog rasta", saopštila je danas Međunarodna organizacija rada (MOR) povodom Svetskog dana toaleta, 19. novembra. "Toaleti na poslu čuvaju živote, povećavaju produktivnost i… »

Medalje UN za srpske mirovnjake u Centralnoafričkoj Republici

Blic 19.11.2016
Kontigentu Vojske Srbije (VS) angažovanom u mirovnoj operaciji UN u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA) danas su uručene medalje svetske organizacije zbog rezultata ostvarenih u pružanju medicinske podrške vojnoj, civilnoj i policijskoj komponenti… »

Zukorlić: Zahvalan sam premijeru, pokazao je državnički kapacitet

Blic 19.11.2016
Premijer Aleksandar Vučić je pokazao državnički kapacitet, izjavio je Muamer Zukorlić komentarišući izjavu predsednika Vlade Srbije da država neće silom rušiti sporni objekat u Novom Pazaru. Zukorlić je za "Politiku" rekao da je zahvalan… »