Izvor: Blic arhiva vesti 19.11.2016

Horor kod Lebana: Grupa muškaraca se seksualno iživljavala nad devojčicom (11)

Blic 19.11.2016
Čevorica muškaraca od oko 60 godina iz sela Ždeglovo nadomak Lebana uhapšeni su zbog sumnje da su mesecima seksualno zlostavljali devojčicu (11). Muškarci osumnjičeni za zlostavljanje devojčice ometene u razvoju uhapšeni su u sredu, piše "Alo!"… »

SDS: Ko je odgovoran što nedostaje oružje u skladištu Garnizona Beograd

Blic 19.11.2016
Socijaldemokratska stranka (SDS) pitala je danas ministra odbrane Zorana Đorđevića i Vladu Srbije da li je skladište u Garnizonu Beograd, u kojem je utvrđeno da nedostaju poluautomatski pištolji, automatske puške i sanduci municije, bilo propisno… »

Oni rade najopasnije i najodgovornije poslove za smešnu platu

Blic 19.11.2016
Oni čuvaju granice i po snegu i po ledu, prvi su na udaru u slučaju nereda, brinu se o bezbednosti države. One čuvaju decu, prate svaki njihov korak, uče ih i prosvećuju. One godišnje obavljaju stotine porođaja, učestvuju u rađanju novog… »

Prekid vatre u Jemenu: Arapska kolicija obustavlja bombardovanja na 48 sati

Blic 19.11.2016
Koalicija koju predvodi Saudijska Arabija najavila je jutros prekid vatre od 48 sati u Jemenu, gde rat besni skoro 20 meseci, javila je saudijska agencija Spa. Poslednja dva dana borbe su intenzivirane na više frontova u zemlji i poginulo je više… »

Gordana Stevanović: Siromaštvo najveći problem dece u Srbiji

Blic 19.11.2016
Zamenica zaštitnika građana Gordana Stevanović danas je povodom Svetskog dana deteta 20. novembra izjavila da su siromaštvo i rizik od siromaštva i dalje gorući problemi dece u Srbiji. "Više od 30 odsto dece u Srbiji živi na granici siromaštva, a… »

Trampov opasni nacionalizam: "Ekonomist": Amerika će postati siromašna, mračna i ljuta

Blic 19.11.2016
Zakletva Donalda Trampa da će "Ameriku ponovno učiniti velikom" bila je moto Reganove kampanje iz osamdesetih. Glasači su i tada vapili za oporavkom nakon Karterovog mandata. Tramp je ovoga meseca izabran na istoj osnovi - obećanju istorijske promene… »

Fijat pokreće prodaju automobila preko interneta

Blic 19.11.2016
Automobilska kompanija Fijat Krajsler Automobili (FCA) udružila je snage sa američkim internet gigantom Amazonom kako bi pokrenula onlajn prodaju automobila, nudeći istovremeno dodatne popuste. L’auto si compra con un click: da oggi #Fiat è su… »

U: Krakovu nakon ekshumacije ponovo sahranjen predsednik Poljske Leh Kačinjski

Blic 18.11.2016
U Krakovu su večeras, nakon ekshumacije i petodnevne ponovne obdukcije u kraljevskom zamku Vavel, ponovo sahranjeni predsednik Poljske Leha Kačinjski i njegova supruga Marija Kačinjska, koji su poginuli 10. aprila 2010. godine u padu aviona u… »

Izboden nakon svađe: Muškarac povređen nožem u Kosovskoj Mitrovici

Blic 18.11.2016
Posle svađe dva muškarca srpske nacionalnosti u Kosovskoj Mitrovici jedan od njih drugom je naneo povrede nožem, a osumnjičeni za taj incident je priveden. Incident se dogodio u 14:30h, u Ulici Džona Kenedija a prethodilla mu je svađa između žrtve… »

Ministar odbrane u Priboju: FAP neće u stečaj, radiće za Vojsku Srbije

Blic 19.11.2016
Prilikom posete Fabrici automobila Priboj Ministar odbrane potvrdio je da ova fabrika neće otići u stečaj i nagovestio nove poslove ovog preduzeća sa Vojskom Srbije. Uoči ročišta po Unapred pripremljenom programu reogranizacije FAP, zakazanog za… »