Izvor: Blic arhiva vesti 28.11.2016

Kada obuče ovo odelo bilo koji čovek postaje supermen

Blic 27.11.2016
Aerodrom Haneda u Japanu je počeo da koristi bionička "odela" za ljude koji utovaruju prtljag, a rade za aerodromsku kompaniju koja se bavi iznajmljivanjem vozila za putnike. Tzv. "Hybrid Assistive Limb" ili kako ih jednstavnije zovu HAL odela, su… »

Disidentski pokret na Kubi otkazao tradicionalni marš

Blic 27.11.2016
Istaknuti disidentski pokret na Kubi otkazao je danas svoj tradicionalni protest, prvi put u poslednjih 13 godina, pošto je preminuo kubanski vođa Fidel Kastro. Outside Versailles, Daisy Ramos wears white in solidarity w/the Ladies in White, and a photo… »

Počinje testiranje nove vakcine protiv HIV-a

Blic 27.11.2016
Testirajenove vakcine protiv virusa HIV, za koju naučnici veruju da bi, ako se pokaže uspešnom, mogla da bude "poslednji ekser na kovčegu" te zloćudne bolesti, počeće ove sedmice u Južnoafričkoj Republici. Direktor američkog vladinog Instituta… »

Crveno usijanje: Severina zapalila Instagram vrelom fotografijom

Blic 28.11.2016
"Nema hleba bez motike, nema lajka bez golotinje", poručila je jednom prilikom Severina Kojić, ali izgleda da je pronašla način da dođe do lajkova i kada je zakopčana do grla. Pogledajte na Instagram-u Hrvatska pevačica objavila je na Instagramu… »

Zavodi fudbalera: Sandra Afrika šalje poruke Miralemu Pjaniću na Instagramu

Blic 28.11.2016
Sandra Afrika putem društvenih mreža poslala je poruku bosanskom fudbaleru Miralemu Pjaniću i obećala mu da će prvom prilikom doći da ga poseti u Torinu, gde on igra za fudbalski klub Juventus. Atraktivna pevačica istakla je da je 26-godišnji… »

Iznenađenje? Ovo je najgledaniji video na Instagramu

Blic 28.11.2016
Možda nema najviše pratilaca na Instagramu, ali zato ima najgledaniji video na ovoj društvenoj mreži. Ona ima 19 godina, 80 miliona pratilaca i vlasnica je najgledanijeg video snimka na Instagramu. Kajli Džener pre četiri nedelje objavila je snimak… »

I Rusi hoće da grade metro u Beogradu: Sastanak gradonačelnika sa ruskim ambasadorom Čepurinom

Blic 28.11.2016
Gradonačelnik Siniša Mali razgovarao je danas u Starom dvoru sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom o turističkoj saradnji, učešću naše prestonice na Božićnom festivalu u Moskvi, ali i - izgradnji metroa u Beogradu! Mali je rekao… »

Kina gradi filmski studio vredan dve milijarde dolara

Blic 28.11.2016
Vlada Kine najavila je da planira izgradnju filmskog studija vrednog oko dve milijarde dolara, kao deo strategije te zemlje da proširi svoj uticaj u oblasti kulture. Studio u okrugu Čongking, na jugozapadu zemlje, imaće u svom sastavu tematski park… »

Putinov robotenk: Kako novo rusko oružje prkosi NATO paktu u Evropi

Blic 28.11.2016
Rusija je predstavila svoje novo oružje u trci u naoružavanju s NATO - robotski tenk na daljinsko upravljanje koji je razmešten na granici s Poljskom. Video ruskog Ministarstva odbrane na jutjubu pokazuje vojnike iz snaga za strateško upravlanje… »

"Prvi put sam video Kastra sa puškom u ruci": Poslednji ministar spoljnih poslova Jugoslavije o sećanju na kubanskog lidera

Blic 28.11.2016
Prvi put sam Fidela Kastra video u Njujorku kada je došao s puškom u ruci i morao je da je ostavi u parku pre nego što je uđe u zgradu UN, kaže Budimir Lončar. Diplomata i poslednji ministar spoljnih poslova Jugoslavije rekao je za hrvatski… »