Izvor: Blic arhiva vesti 28.11.2016

Čepurin: Rusija nikad nije imala ništa protiv da se Srbija priključi EU

Blic 28.11.2016
Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je danas da Rusija nikad nije imala ništa protiv da se Srbija priključi Evropskoj uniji (EU), ali da želi da "EU i Srbija budu jake i snažne a ne zavisne od drugih faktora van nje". - Rusija je… »

Haos u Direkciji za robne rezerve: Nikada neće naplatiti 10,92 milijardi, skladištari kontrolisali sami sebe

Blic 28.11.2016
Sporna potraživanja Direkcije za robne rezerve procenjena su na 10,92 milijarde dinara, što je oko 63 odsto njenih ukupnih potraživanja, pokazao je izveštaj Državne revizorske institucije. U izveštaju DRI o finasijskim izveštajima i pravilnosti… »

Priznala ubistvo u: Zvorniku ubijen starac, uhapšena supruga

Blic 28.11.2016
Policijski službenici Policijske stanice Kozluk uhapsili su R.J. (72) iz sela Malešić kod Zvornika zbog ubistva svoga supruga N.J. (70). Ona je priznala da je u subotu u večernjim satima nakon kraće rasprave usmrtila muža Nikolu Josića (70) tako… »

Mihajlova: Nastaviti reforme za još veće privlačenje investitora

Blic 28.11.2016
Predsednica Saveta stranih investitora (FIC) Jana Mihajlova izjavila je danas da Srbija prolazi kroz period političke i ekonomske stabilnosti, što je dobra osnova za stabilni razvoj ekonomije, te da je potrebno da se nastave reforme kako bi zemlja bila… »

Knežević najavljuje: Privatizacija gotova do kraja mandata vlade

Blic 28.11.2016
Ministar privrede Goran Knežević izjavio je danas da se očekuje da proces privatizacije u Srbiji, koji obuhvata i 11 velikih strateških preduzeća, bude završen do kraja mandata ove vlade. Knežević je najavio i da će do sredine decembra vlada… »

Malci genijalci: se sa Olimpijade u Litvaniji vratili sa dve medalje

Blic 28.11.2016
Malci genijalci su u Beograd doneli dve olimpijske medalje. Sa nedavno završene međunarodne Olimpijade u mentalnoj aritmetici, koja je održana u Litvaniji, zahvaljujući sjajnim sposobnostima naših malih ljudi, možemo da se pohvalimo srebrom i… »

Što je brzo to je kuso? Sećate se rupe koju su Japanci sredili za nedelju dana? Ponovo tone...

Blic 28.11.2016
Ogromna rupa na putu koja je popravljena za svega nedelju dana ponovo je počela da tone, što je dovelo do zatvaranja ulice u japanskom gradu Fukuoka. Japan je pre dve nedelje celom svetu očitao lekciju o efikasnosti popunivši rupu široku 30 i duboku… »

Ovako Ivan Bosiljčić izgleda kao Nikola Tesla

Blic 28.11.2016
Ivan Bosiljčić godinama se pripremao za ulogu našeg slavnog naučnika, a sada je pokazao i kako izgleda kao Nikola Tesla. Bosiljčić će Teslu igrati u novoj seriji Zdravka Šotre "Santa Maria della Salute", a kako se transformisao zarad ove uloge… »

Devenport: Partnerstvo Srbije i NATO je pravi pristup

Blic 28.11.2016
Na Srbiji je da određuje i formuliše svoju politiku, a partnerstvo Srbije i NATO predstavlja pravi pristup, rekao danas šef Delegacije EU Majkl Devenport. - Srbija se strateški opredelila za EU, što je više puta potvrđeno, ali svedoci smo evolucije… »

Zauzet: Putin ne ide na Kastrovu sahranu

Blic 28.11.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin ne planira da prisustvuje sahrani kubanskog lidera Fidela Kastra, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Putin je veoma zauzet pripremajući se za redovno godišnje obraćanje naciji, planirano za 1. decembar… »