Izvor: Blic arhiva vesti 28.11.2016

Mihajlović: Nije primereno da Janković bude ombudsman ako ulazi u kampanju

Blic 28.11.2016
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da nije primereno da Saša Janković obavlja funkciju zaštitnika gradjana ukoliko ulazi u kampanju za predsedničke izbore. - Funkcija koju obavlja Saša Janković mora biti nezavisna. Ta… »

Najveći poraz opozicije: Asadove snage zauzele ključni deo Alepa, pobunjenici izgubili trećinu teritorije

Blic 28.11.2016
Sirijske vladine snage zauzele su Al-Sakur, ključni deo Alepa i time povratile kontrolu nad svim severnim oblastima u istočnom delu grada koji su držali pobunjenici, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava, a prenosi AFP. J.K. Rowling… »

Uz bojkot opozicije: Crna Gora dobila novu vladu

Blic 28.11.2016
Skupština Crne Gore izabrala je danas glasovima vladajućih partija novu vladu na čijem je čelu doskorašnji potpredsednik vlade i dugogodišnji šef tajne policije Duško Marković. Za novu vladu i njen program glasalo je 41 od 81 poslanika, a… »

Čistka u kremlju: Putin otpustio sve akademike u policiji i FSB-u

Blic 28.11.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin razrešio je dužnosti jedan broj činovnika predsedničke administracije, Federalne službe bezbednosti (FSB), Ministarstva odbrane i MUP-a, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Svi oni su bili akademici, ili… »

Priveremeni mandat: Čak 221 službenik u Vladi ima status vršioca dužnosti

Blic 28.11.2016
U Vladi Srbije 221 državni službenik ima status vršioca dužnosti, pišu danas "Večernje novosti" pozivajući se na podatke dobijene od vladine Službe za upravljanje kadrovima. Kako navode "Novosti", Vlada je samo u poslednjih mesec dana imenovala… »

Odbor za kulturu utvrdio listu kandidata za članove Saveta REM-a

Blic 28.11.2016
Odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije utvrdio je danas listu kandidata za članove Saveta REM-a koje su predložili univerziteti akreditovani u Srbiji i koje su predložila udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i… »

Skot: Srbija nije obavezna da bude članica NATO, nema pritisaka

Blic 28.11.2016
Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot izjavio je danas da Srbija nije u obavezi da bude članica NATO i poručio da ta organizacija nikada nije vršila pritisak ni na jednu zemlju da postane član. - Kada se govori o odnosima Srbije i NATO-a treba prvo da se… »

Piloti Lufthanze: Štrajkovaćemo i u utorak i u sredu

Blic 28.11.2016
Sindikat pilota nemačke aviokompanije "Lufthanza" objavio je da će, posle dvodnevne pauze, ponovo štrajkovati u utorak i sredu. Kako je najavljeno, piloti koji lete na kratkim linijama štrajkovaće u utorak, a narednog dana će štrakovati njihovi… »

Jeftinije grejanje u Novom Sadu

Blic 28.11.2016
Cena grejanja za stambene i poslovne potrošače koji se greju preko novosadske Toplane drugi put će pojeftiniti ove godine i to 3,79 odsto za grejanje i 2,41 odsto za vodu iz toplovoda. Tako će, ukoliko skupština grada prihvati predlog gradonačelnika… »

Retro zima: Posle 37 godina, od 15. decembra, ponovo klizalište na Tašu

Blic 28.11.2016
Na Tašmajdanu će, po prvi put posle 37 godina, ponovo proraditi klizalište na otvorenom, potvrdio je danas gradski menadžer Goran Vesić. On je najavio otvaranje tašmajdanskog otvorenog klizališta za 15 decembar. - Klizalište će biti ponovo… »