Izvor: Blic arhiva vesti 28.11.2016

Danas oblačno i hladnije vreme, ponegde sa snegom

Blic 28.11.2016
U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i hladnije, ponegde sa slabim snegom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima na zapadu i jugu zemlje. U nižim predelima još ujutro ponegde slaba kiša, na severu i u Timočkoj Krajini delimično razvedravanje… »

Vujović: Pripremamo reformu Carine i Poreske uprave, sivu ekonomiju spuštamo sa 40 na 15 odsto

Blic 28.11.2016
Ministar finansija Srbije Dušan Vujović rekao je danas da Ministarstvo finansija priprema reformu Poreske uprave i Carine i da će se raditi na suzbijanju sive ekonomije. - Planiramo da sivu ekonomiju sa 30-40 odsto koliko se (njen udeo u ekonomiji)… »

Vapaj: Majka otete dece uputila protestno pismo Vučiću

Blic 28.11.2016
Predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću danas je uručeno protestno pismo Slavice Burmazović, majke troje dece kojoj je suprug oteo decu i odveo ih u Tursku. Burmazović je danas protestvovala ispred Vlade Srbije. Protestu su se, kao podrška… »

Srbija inkasirala 27 miliona evra više od davanja zemljišta u zakup

Blic 28.11.2016
Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović izjavio je danas da će Srbija u 2016. godini po osnovu davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta inkasirati 27 miliona evra više nego prošle godine. Po njegovim rečima, ta zarada… »

Čanak: Tomislav Nikolić je veleizdajnik

Blic 28.11.2016
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak oštro je danas kritikovao predsednika Srbije Tomislava Nikolića zbog njegovih izjava o Crnoj Gori i ocenio da je Nikolić na taj način "teško uvredio" susednu državu. "Sa gnušanjem odbacujemo… »

Kosovski Srbi uhapšeni u Leposaviću sa zoljama, puškama i pištoljima

Blic 28.11.2016
Kosovska policija uhapsila je nakon pucnjave i tuče građana sinoć oko ponoći u Leposaviću četiri osobe i konfiskovala ručni raketni bacač - zolju, dve automatske puške i dva pištolja. Regionalni šef operative Kosovske policije Zzeljko Bojić… »

Mirno i prijateljski: Holandija i Belgija razmenile teritorije

Blic 28.11.2016
Holandija i Belgija su uz prisustvo članova svojih kraljevskih porodica potpisale sporazum o razmeni dela teritorije. Dve susedne zemlje su jedna drugoj prepisale male parcele koje su im bile smetnja u praktičnom smislu. Na krivudavoj reci Maas, koja… »

Vojni sindikat podneo krivičnu prijavu protiv Dikovića

Blic 28.11.2016
Vojni sindikat Srbije danas je uputio krivičnu prijavu protiv generala Ljubiše Dikovića "zbog aktivnog ometanja protesta Vojnog sindikata Srbije". Kako se u saopštenju kaže, krivične prijave su podnete i protiv brigadnog generala Stojana Konjikovca… »

Budžet za 2017. sutra pred Vladom

Blic 28.11.2016
Budžet za 2017. naći će se sutra pred Vladom Srbije, saznaje Tanjug. Bužet bi, prema zakonu, trebalo da bude donet do 15. decembra, ali, kako je ranije kazao ministar finansija Dušan Vujović to bi moglo da bude i ranije, zavisno od dinamike rada… »

Ljajić o slučaju Zukorlić: Razumem Vučića, ali zakon mora da se poštuje

Blic 28.11.2016
Ministar i potpredsednik Vlade Rasim Ljajić rekao je da razume premijera Aleksandra Vučića koji uzima u obzir specifičnosti situacije u Novom Pazaru kada je u pitanju nelegalni objekat koji gradi Muamer Zukorlić. Ipak, dodaje da zakon mora da se… »