Izvor: Blic arhiva vesti 28.11.2016

"Pokušaj terorizma": Detonirana bomba u blizini ambasade SAD u Manili

Blic 28.11.2016
Policija je detonirala improvizovanu bombu postavljenu u blizini ambasade SAD u Manili na Filipinima, a šef policije Ronald de la Rosa rekao je da je to bio pokušaj terorizma. Improvised explosive device found near US embassy in Manila, Philippines, was… »

Ministarstvo odbrane Srbije: Smena plavih šlemova u Libanu

Blic 28.11.2016
Kontigent pripadnika Vojske Srbije danas je posle šest meseci angažovanja u mirovnoj misiji UN u Libanu, avionom stigao na niški aerodrom, odakle je u Liban otišlo 123 pripadnika srpskih oružanih snaga koji će ih zameniti u istoj misiji. Radi se o… »

Sud BiH odredio pritvor Azri Bašić, osumnjičenoj za ratne zločine

Blic 28.11.2016
Sud BiH odredio je pritvor Azri Bašić, osumnjičenoj za ratne zločine nad Srbima u Derventi 1992. godine, koji može trajati do 22. decembra ili do nove odluke Suda. Iz Suda BiH saopšteno je da je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrđeno da… »

Panika: Otkriveni planovi za napade na Evropu

Blic 28.11.2016
Jedan britanski general obelodanio je danas da su otkrivene detaljne informacije o planovima takozvane Islamske države za napade na Evropu i to zahvaljujući obaveštajnim podacima zaplenjenim od te ekstremističke grupe u Siriji. Prema tim podacima, na… »

Stravično ubistvo u Beogradu: Muškarac iz Leskovca supruzi smrskao glavu u napuštenoj kući

Blic 28.11.2016
Talas porodičnog nasilja u Srbiji nastavio se teškim ubistvom na Zvezdari, kada pre nekoliko dana muškarac iz Leskovca D. Lj. (60) do smrti pretukao nevenčanu suprugu Đ. M. (51). D. Lj, je uhapšen danas zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio… »

Ispovest "vaskrslog" generala: "Četiri zemlje hoće da razore Siriju, a Evropa će zažaliti: Pustila je vuka u svoje…

Blic 28.11.2016
Sam spomen obaveštajne službe sirijskog vazduhoplovstva dovoljan je da utiša svaki razgovor. Iako se za generala Džamila Hasaba tvrdilo da je mrtav, Robert Fisk, reporter "Independenta", uverio se da je ovaj 63-godišnjak i te kako živ. - Za zapadne… »

Austrijanci traže strože zakone, ali šamar detetu? Može

Blic 28.11.2016
Austrijanci žele strože zakone i kazne za nasilje nad decom, ali dve trećine smatra prihvatljivim šamar kao vaspitnu meru, pokazuje istraživanje "Galup". A Mayoruna child plays with a balloon with Fritz the binaural head. Brazil 2014. #TheEncounter… »

Tuga u porodici nestale devojčice: "Čekamo da nam jave da su našli telo naše ćerke"

Blic 28.11.2016
Spasioci već treći dan tragaju za petnaestogodišnjom Barbarom Vitez, koja je u petak uveče pala s mosta na Tisi između Sente i Čoke i nestala u hladnoj i mutnoj reci. Članovi Spasilačkog tima "Tisa" iz ove varošice i policija uporno pretražuju… »

Dve ekipe Hitne pomoći: Petoro povređenih u saobraćajnoj nesreći u Bulevaru Milutina Milankovića

Blic 28.11.2016
Šest osoba lakše je povređeno u saobraćajnim nesrećama koje su se desile tokom noći u Beogradu, kažu iz Hitne pomoći. Prema rečima portparolke Hitne pomoći Nade Macure, u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Bulevaru Milutina Milankovića… »

Albanska zastava uz srpsku na zgradama opština Bujanovac i Preševo (video)

Blic 28.11.2016
U opštinama Bujanovac i Preševo rano jutros su, povodom nacionalnog praznika Albanije - Dana zastave, pored srpske zastave, istaknute i zastave Republike Albanije. Između srpske i albanske, na zdanju Opštinske uprave u Bujanovcu, istaknuta je i… »