Arhiva vesti 30.12.2016

'Problem nije nabavka aviona, nego što su to MiG-ovi'

Beta 30.12.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija nije prekršila nijednu medjunarodnu obavezu kupovinom aviona MiG-29 i helikoptera Erbasa, i da će nastaviti da vodi takvu politiku, ali da to nekome smeta samo zato što su avioni ruski… »

Vukosavljević: Otvaranje Narodnog muzeja 2018. godine

Politika 30.12.2016
Radovi napreduju punom parom, krov je pokriven bakarnim slojem kao što smi planirali, sve se odvija po planu, čak brže od očekivanog tempa i nadam se da će okončanje rekonstrukcije Narodnog muzeja biti krajem januara 2018. godine, rekao je danas… »

Uvredljiv grafit na lokalu gde su ubijeni mladići

Mondo 30.12.2016
Grafit "P.... vidimo se u paklu" osvanuo je na lokalu "Moja kafanica", ispred kog su ubijeni Dragan Jovanović Gidra i Dario Roklicer. Foto: Mondo/ Marko Čavić Pretnje su osvanule na fasadi, pored imena lokala, koji otkad se dogodilo ubistvo ne radi, a… »

Isidora Bjelica: Znam da izvesno neću dočekati sledeću Novu godinu

Tračara 30.12.2016
Isidora Bjelica još jednom je uspela da emotivnim statusom izmami suze mnogima. Spisateljica, koja i ovu godinu završava boreći se sa kancerom, ostavila je poruku svima onima manje srećnim, koji se, kao i ona, bore sa mnogim problemima u životu, da… »

Sramota u Kragujevcu: Otpustili radnicu s hendikepom

Kurir 30.12.2016
Svetlani Milenković nedostaje devet meseci radnog angažmana kako bi ostvarila pravo na nadoknadu za nezaposlene u trajanju od dve godine, a potom i pravo na penzionisanje. Rukovodstvo kragujevačkog preduzeća „Gradske tržnice“ proglasilo je… »

Prihvaćena ponuda: Vijeira se seli u Japan – obeštećenje nije veliko, ali su zato bonusi ogromni!

Hot sport 30.12.2016
Portugalac će potpisati ugovor na dve godine. Daleki istok je izgleda suđena destinacija za Huga Vijeiru (30) posle godinu i po dana provedenih u Crvenoj zvezdi. Kineski Tjanđin je merio, a precizni Japanci su pojačali ponudu i posle Nove godine… »

Umro tvorac Kinder jajeta

Blic 30.12.2016
Vilijam Salis, tvorac čuvenog i širom sveta omiljenog Kinder jajeta preminuo je u četvrtak u 83. godini. On je preminuo u italijanskom gradu Paviji. Salis, koji je u firmi "Ferrero" počeo da radi 1960. vrlo je brzo postao desna ruka njenog vlasnika… »

Planirao napad kao u Berlinu: Ukrajina na nogama: Potera za čovekom koji je ćerki i majci odrubio glave

Blic 30.12.2016
Muškarac osumnjičen da je odrubio glavu jednoj ženi i njenoj ćerci, nakon ubistava pokušao da je imitira napad kamionom koji je pre dve nedelje ISIS-ov fanatik izveo u Berlinu usmrtivši 12 osoba, a uhapšen je danas u Odesi. Muškarac (31) odrubio… »

Protest udruženja i asocijacije zbog otpuštanja novinara

RTS 30.12.2016
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Udruženje novinara Srbije (UNS), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) i Lokal pres u zajedničkom saopštenju ukazuju na "novo masovno otpuštanje"… »

PS Kariću: Srbijom više nikad neće vladati tajkuni

RTS 30.12.2016
Na čelo Srbije se dolazi izborima, a ne novcem, metodom kojom je Karić naučio da se bavi politikom, poručuju u Pokretu socijalista. Srbija iz koje je Karić otišao nije ista Srbija u koju se vratio, ovom Srbijom više nikada neće vladati tajkuni… »