Izvor: RTS arhiva vesti 22.04.2017

Sudar automobila i kombija kod Zrenjanina, poginuo mladić

RTS 22.04.2017
Mladić je poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se oko 4.00 časa dogodila između Zrenjanina i Melenaca. Dve osobe su povređene. U sudaru automobila "opel" i kombija "fijat" od zadobijenih povreda dvadesetšestogodišnji vozač automobila iz okoline… »

Vujanović: Crnoj Gori ne treba referendum o članstvu u NATO

RTS 22.04.2017
Nema potrebe da se zbog NATO-a raspisuje referendum, izjavio je predsednik Crne Gore Filip Vujanović. Vujanović je podsetio da je pre četiri godine mislio da je referendum najbolji način da se iskaže volja gradana o ulasku Crne Gore u NATO, ali se… »

Komemoracija u Jasenovcu u organizaciji SABAH i SNV

RTS 22.04.2017
U organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske (SABAH) i Srpskog narodnog veća (SNV) u Jasenovcu je održana prva od ukupno tri komemoracije žrtvama tamošnjeg ustaškog koncentracionog logora. Ni ove godine nema zajedničke… »

Ukinuta pravosnažna presuda "SMS mafiji"

RTS 22.04.2017
Vrhovni kasacioni sud naložio je da se ponovi suđenje za 18 optuženih za prevare u SMS nagradnim igrama Državne lutrije Srbije pošto je usvojio zahtev za zaštitu zakonitosti branilaca optuženih. Usvajanjem zahteva za zaštitu zakonitosti VKS je… »

Troje uhapšeno u policijskoj akciji, zaplenjeni heroin i oružje

RTS 22.04.2017
Beogradska policija je zaplenila 100 grama marihuane i 800 grama heroina. Na auto-placu na Zrenjaninskom putu pronađena dva pištolja sa četiri komada municije. Tri osobe uhapšene. Ukupna vrednost zaplenjene robe procenjuje se na 2,6 miliona dinara… »

Sud u Čikagu: Rod Blagojević podučavao zatvorenike istoriji, osnovao bend, ali...

RTS 22.04.2017
Apelacionom sudu u Čikagu trebalo je tri dana da odbije zahtev za ponovno suđenje bivšem guverneru Ilinoisa Rodu Blagojeviću (60). Sud je ocenio da je 14 godina zatvora za korupciju, na koliko je osuđen, stroga kazna, ali da ne prelazi okvire… »

Osamnaest godina od bombardovanja RTS-a

RTS 22.04.2017
Noćas u 2.06 se navršava 18 godina od NATO bombardovanja zgrade Radio-televizije Srbije, kada je poginulo 16 naših kolega. To je bio prvi slučaj da je medijska kuća proglašena legitimnim vojnim ciljem. Komemoraciju ispred spomenika "Zašto" u… »

Tramp: S Merkelovom sam imao "neverovatnu hemiju"

RTS 22.04.2017
Zbog razlike u stavovima o NATO-u i imigracijama nisam očekivao da ću imati tako dobru hemiju sa Angelom Merkel, rekao je američki predsednik Donald Tramp. Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je, od svih svetskih lidera, osetio "najbolju… »

Papa: Neki izbeglički centri su koncentracioni logori

RTS 22.04.2017
Odajući počast hrišćanskoj ženi, koja je pred svojim suprugom muslimanom ubijena zbog svoje vere, papa Franja je opisao neke od prihvatnih centara za izbeglice kao "koncentracione logore". "Ti prihvatni centri – toliko je koncentracionih logora… »

Odložena sva ročišta za suđenje Oliveru Ivanoviću

RTS 22.04.2017
Sva ročišta koja su bila zakazana za suđenje lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću, kojem je u petak ukinut pritvor, odložena su, izjavio je advokat Nebojša Vlajić. Nebojša Vlajić je Tanjugu rekao da je ukidanje pritvora Ivanoviću… »