Izvor: RTS arhiva vesti 22.04.2017

Deir ez Zor – nova prestonica Islamske države

RTS 22.04.2017
Islamska država je svoju samoproklamovanu prestonicu u Siriji preselila iz Rake u Deir ez Zor, saopštili su američki zvaničnici. Kako se navodi, američki vojni dronovi su posmatrali stotine "birokrata" ili "administratora" ID u prethodna dva meseca… »

Publika na nogama ispratila novu Vlatkovu avanturu

RTS 22.04.2017
Slavni makedonski gitarista Vlatko Stefanovski nastupio je sinoć u Centru „Sava“ sa Big bendom Slovenačke vojske, pruživši publici skoro dvoipočasovno uživanje u jedinstvenom, zvučno spektakularnom događaju. Nadahnuta zajednička svirka… »

Dodik i Vučić sutra u Donjoj Gradini

RTS 22.04.2017
U Donjoj Gradini će sutra biti obeležena godišnjica stradanja Srba u logoru Jasenovac, a kako je najavio predsednik RS Milorad Dodik, komemoraciji će, uz njega, prisustvovati i premijer Srbije Aleksandar Vučić. "Važno je da svi zajedno odamo poštu… »

Poduhvat u KCS, pacijentu uklonili tumor mozga dok je bio budan

RTS 22.04.2017
Četrdesetjednogodišnjem pacijentu iz Beograda tumor mozga je uklonjen dok je on bio budan. To je prva takva intervencija koja se radi na Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije, iako su stručnjaci ove ustanove pre 20 godina, radili operacije… »

Mur: Na nivou BiH nema političke stabilnosti

RTS 22.04.2017
Šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur izjavio je u Bijeljini da je tužna činjenica da na nivou BiH više nema političke stabilnosti, kao i da u Savetu ministara i Predsedništvu BiH više nema konsenzusa niti kompromisa. Prema njegovim rečima… »

"Karl Vinson" u Japanskom moru za nekoliko dana

RTS 22.04.2017
Potpredsednik SAD Majk Pens je izjavio da će američki nosač aviona "Karl Vinson" stići u Japansko more za nekoliko dana. Vašington je početkom aprila najavio da će nosač aviona "Karl Vinson" i njegova flota krenuti ka Korejskom poluostrvu, uz… »

Bečki barmen Edin Mehić oslobođen kazne za podrigivanje

RTS 22.04.2017
Austrijski sud presudio je u korist bečkog barmena Edina Mehića, koji se žalio na kaznu koju mu je zbog glasnog podrigivanja u parku napisao policajac. Mehić (28) je pre nepunih godinu dana kažnjen sa 70 evra zbog podrigivanja u zabavnom parku… »

SAD, Rusu 27 godina robije zbog sajber kriminala

RTS 22.04.2017
Sin poslanika ruskog parlamenta Roman Seleznjov osuđen je u SAD na 27 godina zatvora zbog umešanosti u sajber napade na američka preduzeća, koja je na taj način oštetio za 169 miliona dolara, prenosi "Rojters". Ruska ambasada u Vašingtonu… »

Protest u Parizu uoči izbora

RTS 22.04.2017
Pripadnici brojnih francuskih organizacija i civilnih grupa izašli su na ulice Pariza uoči predsedničkih izbora, protestujući protiv "političke maskarade", javlja B92 pozivajući se na rusku agenciju Tas. Policija je morala da upotrebi suzavac nakon… »

Katolička crkva u Hrvatskoj protiv izvođenja Frljićeve predstave u Splitu

RTS 22.04.2017
Uvršćavanje predstave reditelja Olivera Frljića "Naše nasilje i vaše nasilje" u repertoar festivala hrvatske drame Marulićevi dani u Splitu, izazvalo je niz kritika konzervativnih stranaka i pojedinaca, ali i pozive na protest, a nezadovoljstvo je… »