Izvor: RTS arhiva vesti 22.04.2017

Napadač nožem pretio policajcima u Francuskoj

RTS 22.04.2017
Čovek je nožem pretio policiji na železničkoj stanici Gar du Nord u Parizu i izazvao paniku pre nego što je uhapšen, saopštio je portparol francuskih državnih železnica (SNCF). Incident se dogodio dan uoči prvog kruga predsedničkih izbora u… »

Zaplena marihuane na Kosovu, petoro uhapšenih

RTS 22.04.2017
Na Kosovu je u dve odvojene akcije policija zaplenila više od 50 kilograma marihuane i uhapsila pet osoba koje su osumnjičene za posedovanje i prodaju narkotika. U prvom slučaju policija je na putu Priština–Podujevo zaplenila 31 kilogram marihuane i… »

Izmene u saobraćaju tokom Beogradskog maratona

RTS 22.04.2017
Zbog održavanja 30. Beogradskog maratona danas je izmenjen režim saobraćaja u gradu tako da će do 19 sati za saobraćaj biti zatvorene Kolarčeva, Terazije i Kralja Milana kao i deo Trga Nikole Pašića prema Terazijama. Do 17 časova je zabranjen… »

Ubijen operativac Islamske države povezan sa napadom u Istanbulu

RTS 22.04.2017
Američka vojska objavila je da je ubila operativca Islamske države, poreklom iz Uzbekistana, koji je povezan sa terorističkim napadom na istanbulski noćni klub u novogodišnjoj noći, kada je ubijeno 39 ljudi. Vojska SAD tvrdi da je operativac… »

Veliki požar u tržnom centru u Mostaru

RTS 22.04.2017
Požar većih razmera zahvatio je oko 20 sati veliki tržni centar "Bingo" u Vrapčićima na ulazu u Mostar. Nema povređenih jer su kupci i radnici na vreme evakuisani. "Borimo se, teška je situacija. Čuli smo i eksplozije unutra, verovatno gasa… »

Memorijalna akademija u Kozarskoj Dubici

RTS 22.04.2017
U Kozarskoj Dubici održana je memorijalna akademija u pomen na nevine žrtve Jasenovca i Donje Gradine pod nazivom "Svijete tihi". Taj događaj tradicionalno se organizuje uoči parastosa i pomena za stradale žrtve ustaškog zločina-genocida u… »

Pens i Ternbul pozvali Kinu da izvrši pritisak na Severnu Koreju

RTS 22.04.2017
Američki potpredsednik Majk Pens i australijski premijer Malkolm Ternbul pozvali su Kinu da izvrši pritisak na Severnu Koreju da se odrekne nuklearnog oružja i balističkih raketa. Govoreći na zajedničkoj konferenciji za novinare u Sidneju, Ternbul… »

Rumunija, otkriveno 111 migranata u kamionu

RTS 22.04.2017
Rumunska granična policija zaustavila je 111 tražilaca azila skrivenih u zadnjem delu velikog kamiona, dok su pokušavali ilegalno da izađu iz Rumunije i nastave dalje ka zapadnoj Evropi. Kako se navodi u saopštenju, grupa je otkrivena u petak uveče… »

Ohridska šopska salata za Ginisa!

RTS 22.04.2017
Nekoliko kuvara i učenika Ugostiteljske škole „Vančo Pitoševski“ iz makedonskog grada Ohrida ušlo je u Ginisovu knjigu rekorda nakon što su napravili šopsku salatu od 202 kilograma i 86 grama. Inicijativu za pravljenje divovske šopske salate u… »

Kukolj doneo Srbiji prvo evropsko zlato u džudou

RTS 22.04.2017
Srpski reprezentativac u džudou Aleksandar Kukolj postao je prvak Evrope na šampionatu u Varšavi. Predsednik Nikolić, Premijer Vučić i Ministar Udovičić čestitali Kukolju. Kukolj je u kategoriji do 90 kilograma u finalu turnira u Poljskoj pobedio… »