Izvor: RTS arhiva vesti 22.04.2017

Popović Ivković: Janković opsednut Nebojšom Stefanovićem

RTS 22.04.2017
Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Biljana Popović Ivković saopštila je da bivši presednički kandidat Saša Janković treba da se opredeli da li želi saradnju s policijom ili samo želi da kritikuje MUP. "Kako je moguće da… »

Špigl: Nemački obaveštajci špijunirali Interpol i Evropol

RTS 22.04.2017
Nemačka spoljna obaveštajna služba BND godinama je špijunirala međunarodnu kriminalističku policijsku organizaciju Interpol i njene oficire zbog veza u više desetina zemalja poput Austrije, Grčke i SAD, objavio je nemački magazin "Špigl". Kako… »

U planu modernizacija "Admirala Kuznjecova"

RTS 22.04.2017
Rusija planira da u septembru započne remont a ujedno i modernizaciju nosača aviona "Admiral Kuznjecov" na brodogradilištu kod Murmanska. Troškovi modernizacije će iznositi skoro 700 miliona dolara. "U septembru će Zvezdočka potpisati sa flotom… »

LSV osudio izjavu Edija Rame

RTS 22.04.2017
Liga socijaldemokrata Vojvodine osudila je izjavu albanskog premijera Edija Rame da bi u budućnosti Albanija i Kosovo mogli da se ujedine u zajedničku državu ističući da je budućnost jugoistoka Evrope u saradnji i dobrosusedskim odnosima, a ne u… »

U napadu talibana stradalo više od 100 avganistanskih vojnika

RTS 22.04.2017
Avganistansko ministarstvo odbrane saopštilo je novi bilans žrtava napada talibana na vojnu bazu na severu te zemlje - ranjeno je ili poginulo više od stotinu vojnika. To je prvo zvanično saopštenje avganistanskih vlasti posle napada na bazu u gradu… »

NATO sve češće presreće ruske avione

RTS 22.04.2017
Sve više aviona NATO presreće ruske vojne avione u jeku tenzija između SAD i Rusije, a samo u 2016. godini zabeleženo je 780 ovakvih incidenata, što je najviše od kraja "Hladnog rata", piše "Indipendent". U 2015. godini, zabeleženo je gotovo… »

DJB: Pink i Tanjug kažnjeni po tužbi Saše Radulovića

RTS 22.04.2017
Viši sud u Beogradu usvojio je tužbe koje je Saša Radulović podneo protiv TV "Pink" i novinske agencije "Tanjug", saopštio je njegov pokret DJB. U saopštenju se navodi da je, po prvostepenim presudama, sud utvrdio da su Pink i Tanjug emitovanjem… »

Dojče vele: Vikiliks mora postojati

RTS 22.04.2017
Hapšenje Džulijana Asanža je prioritet za SAD, rekao je ministar pravosuđa Džef Sešns. Matijas fon Hajn smatra da je takav stav prema osnivaču "Vikiliksa" napad na slobodu medija. Vikiliks je neprijatan. Pre svega za organizacije koje imaju veliku… »

Panama papiri – pušteni na slobodu partneri "Mosak Fonseka"

RTS 22.04.2017
Sud u Panami naredio je da se, uz kauciju, puste na slobodu dva partnera advokatske firme, koja je umešana u prošlogodišnji skandal kada je procurelo više hiljada dokumenata o ofšor kompanijama, poznat kao "Panama papiri". Jirgen Mosak i Ramon… »

Posle duge pauze "Hurts" krenuo u napad na top-liste

RTS 22.04.2017
Najavljena kao „proslava individualnosti“, pesma "Beautiful Ones" stigla je na muzičke servise donoseći sa sobom prepoznatljivi sint-pop zvuk grupe "Hurts". Nova pesma dvojca "Hurts" bavi se temama ljubavi i mržnje, lepote i surovosti, koje se… »