Izvor: Blic arhiva vesti 09.08.2017

Pašalić: Slučaj Savamala previše politizovan

Blic 09.08.2017
Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavo je danas da slučaj rušenja baraka u beogradskoj četvrti Savamala 2016. godine nije stavljen ad akta, da se prati, ali je i ocenio da je taj slučaj "previše politizovan". Pašalić je gostujući na Radio… »

Tužilaštvo za zločine OVK podiže optužnicu protiv Dauta Haradinaja

Blic 09.08.2017
Na prvoj optužnici Specijalnog suda za zločine bivše Olobodilačke vojske Kosova (OVK) biće Daut Haradinaj, brat mandatara za sastav kosovske vlade Ramuša Haradinaja. Pozivajući se na pouzdane izvore, " Sputnjik" navodi da bi, osim za zločine koje… »

Šabić pokrenuo postupak nadzora, Ministarstvo objavilo Sporazum o saradnji sa MUP -om

Blic 09.08.2017
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti saopštio je danas da je pokrenuo postupak nadozora nad sprovođenjem Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u ministarstavima državne uprave i lokalne samouprave i unutrašnjih… »

Stali vozovi: jer su lopovi noćas ukrali kontaktnu mrežu u dužini od 300 metara

Blic 09.08.2017
U železničkoj stanici Zuce, između Vrčina i Belog Potoka, lopovi su noćas oko dva sata posle ponoći odneli oko 300 metara kompletne kontaktne mreže, zbog čega je saobraćaj u prekidu, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije. - Zbog oko 450… »

Gasi se fontana na Slaviji: Nova gradska atrakcija neće raditi tri meseca

Blic 09.08.2017
Zbog radova na rekonstrukciji Trga Slavija, koji počinju u četvrtak 10. avgusta, fontana na Slaviji biće isključena sutra od 10 sati, najavili su iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”. Fontana neće raditi tokom izvođenja radova na… »

Panik tasteri u centrima za socijalni rad i domovima zdravlja

Blic 09.08.2017
Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost obezbedilo je panik tastere za 60 Centara za socijalni rad i zdravstvenih ustanova, a savetnica potpredsednice vlade Branka Drašković danas je o njihovoj podeli i primeni razgovarala s predstavnicima 30 domova… »

Evro sutra 120,17 dinara

Blic 09.08.2017
Dinar će sutra oslabiti prema evru za 0,2 odsto u odnosu na danas i zvanični srednji kurs će iznositi 120,1784 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će biti na istom nivou prema evru kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti… »

Zukorlić: Uključivanje RS u dijalog o Kosovu vodi u raspakivanje celog regiona

Blic 09.08.2017
Vrlo me zanima dijalog o Kosovu, i pozdravljam tu inicijativu. Smatram da bi u taj dijalog trebalo da se uključe sve strukture, svi predstavnici institucija i istaknuti građani, kao i Bošnjaci, kaže poslanik i predsednik Bošnjačke demokratske… »

Vučić i Tanin: Važan unutrašnji dijalog o Kosovu

Blic 09.08.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa šefom UNMIK-a Zahirom Taninom kako bi razmotrili aktuelnu političku i bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji uoči sednice Saveta bezbednosti 16. avgusta. Na toj sednici biće… »

Luksuzne automobile na Halkidikiju krali žena i muškarac iz Srbije

Blic 09.08.2017
Grčka policija uhapsila je dvoje državljana Srbije osumnjičenih za krađu nekoliko luksuznih automobila na Halkidikiju, prenose grčki mediji. Reč je o ženi (24) i muškarcu (33) za koje se navodi da su bili "jezgro" grupe koja je svaki put krala… »