Izvor: Blic arhiva vesti 09.08.2017

Na Bir festu: 40.000 stranaca o bezbednosti će brinuti 400 redara i više stotina policajaca

Blic 09.08.2017
Sve je spremno za 15. Bir fest koji će se ove godine održati od 16. do 20. avgusta, na dobro poznatoj lokaciji – u parku Ušće. Ove godine se obeležavaju dva jubileja: 15 godina od početka manifestacije i 30 godina od kultnog filma "Oktoberfest"… »

Počeo da radi punjač za elekrične automobile kod Bubanj potoka

Blic 09.08.2017
Na prostoru nekadašnje naplatne stanice kod Bubanj potoka, na auto-putu Beograd-Niš, u smeru ka Nišu, pušten je u rad uređaj za punjenje električnih automobila, saopštili su danas "Putevi Srbije". Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i… »

"Ušao je kao šerif i počeo da puca": Hrvatski poljoprivrednici okrivili njega za trgovinski rat na Balkanu

Blic 09.08.2017
Hrvatsko udruženje pljoprivrednika žestoko je danas kritikovalo ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića zbog povećanih taksi na uvoz voća i povrća iz trećih zemalja, što je izazvalo svojevrsni trgovinski rat sa susednim zemljama. Tihomir Jaić… »

Blizu Budve ulovljena ajkula duža od dva metra (foto)

Blic 09.08.2017
Ajkula duga 220 centimetara ulovljena je juče kod ostrva Sveta neđelja, nadomak Budve u Crnoj Gori. Fotografije ajkule objavljene na društvenim mrežama, odmah su privukle veliku pažnju, ali razloga za paniku nema. Reč o plavoj ajkuli ili modrulju… »

Ljubavne probleme rešavali noževima: Krvavu tuču dogovorili preko Fejsbuka, više povređenih

Blic 09.08.2017
Devojke, po svemu sudeći, razlog su tuče koja se 25 minuta iza ponoći, 7. na 8. avgust dogodila na lokalnom putu u naselju Grapska kod Doboja. U obračunu, koji je dogovoren putem Fejsbuka sevale su pesnice, sprej, čakija…. U tuči su, prema… »

Ljajić: Uprkos sušši verujem da će biti kukuruza za izvoz

Blic 09.08.2017
Suša je uticala na pad prinosa poljoprivrednih kultura, kaže ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ali veruje da će uprkos lošim prinosima biti kukuruza i pšenice za izvoz. On je naglasio da je rano govoriti kolika je šteta od… »

Makronova supruga ostala bez statusa prve dame Francuske

Blic 09.08.2017
Supruga francuskog predsednika Brižit Makron verovatno neće dobiti zvaničan status prve dame, nakon pokrenute peticije, a njena pozicija biće zvanično definisana krajem ovog ili početkom sledećeg meseca. Ona će, međutim, imati malobrojno osoblje… »

Dok svi bruje o ljubavnim porukama koje je njegova žena slala Aci Lukasu, oglasio se i Darko Lazić

Blic 09.08.2017
Srpska javnost juče je imala uvid u emotivne poruke koje Ana Sević poslala Aci Lukasu početkom avgusta, kada je folker još bio u fazi rastave sa suprugom Sonjom Vuksanović. Inače, spekulisalo se o njihovoj aferi. Ovim povodom se juče ni Ana ni Aca… »

Kuće, stanovi, njive, automobili: Ko je "najbogatiji", a ko "najsiromašniji" ministar u vladi Ane Brnabić

Blic 09.08.2017
“Najbogatiji” ministar u srpskoj vladi je ministar bez portfelja Nenad Popović, ako je suditi po nekretninama, vozilima i privatnim firmama koje poseduje, dok je “najsiromašniji” ministar kulture Vladan Vukosavljević koji, osim mesečne plate… »

Ekstremisti Boko Harama ubili 30 ribara oko jezera Čad

Blic 09.08.2017
Pripadnici islamističke grupe Boko Haram ubili su najmanje 30 ribara u napadima na sela oko jezera Čad na severoistoku Nigerije, saopštili su guverner nigerijske države Borno, meštani i vojni izvori. Boko Haram Fighters Slaughter 31 Fishermen In Lake… »