Izvor: Blic arhiva vesti 09.08.2017

LDP: Dodikove izjave štetne i opasne, Srbija treba da se ogradi od njih

Blic 09.08.2017
Liberalno demokratska partija (LDP) ocenila je danas da su štetne i opasne izjave predsednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika da Srbi u 21. veku treba da razmišljaju o nacionalnom ujedinjenju, i istakla i da Srbija treba da se ogradi od takvih… »

Japan obeležio 82. godišnjicu atomskog napada na Nagasaki

Blic 09.08.2017
Japan je danas obeležio 82. godišnjicu nuklearnog napada američke vojske na Nagasakim čiji je gradonačelnik Tomihisa Taue upozorio da raste bojazan od novog atomskog napada. - Jak osećaj strepnje širi se svetom da bi u ne tako dalekoj budućnosti… »

Ponovo buknuli požari u Hrvatskoj: Gori na više mesta, u pomoć pritekli kanaderi (video)

Blic 09.08.2017
Širenje požara zbog kog je blokiran put Solin-Klis je zaustavljeno, javlja "Slobodna Dalmacija", naglasivši da je presudna pomoć stigla iz vazduha. Zobacz na Youtube Davor Laušić, dežurni operativni vatrogasac, rekao je da vatra još nije… »

Prijava protiv Tompsona: Zbog koncerta u Slunju policija podnela optužni predlog

Blic 09.08.2017
Protiv pevača ustaških pesama Marka Perkovića Tompsona policija je podnela optužni predlog nakon njegovog koncerta u Slunju u subotu, 5. avgusta, na kome su skandirani ustaški pozdravi i pevane pesme, a deo publike nosio je odeću i zastave s… »

"Nezakonito se obogatili": Navaljni objavio snimak o imovini najbližih putinovih saradnika

Blic 09.08.2017
Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni objavio je danas snimak u kojem napada bliske saradnike ruskog predsednika Vladimira Putina da su na nezakonit način stekli bogatstvo. Navaljni je na Jutjubu (YouTube) objavio snimak o imovini dvojice milijardera… »

Carinici su ih pitali imaju li išta da prijave, rekli su ne, a onda su primetili neobično debeo dečji jastuk

Blic 09.08.2017
Carinici su danas na graničnom prelazu Gradina sprečili dvojicu turskih državljana da iz Srbije iznesu 60.000 neprijavljenih evra skrivenih u dečjem jastuku, saopšteno iz Uprave carina. Slučaj je zabeležen u jutarnjim časovima, kada je na prelaz… »

Požar na Dinari i dalje aktivan

Blic 09.08.2017
I dalje je aktivan požar, ali mnogo manjeg intenziteta nego proteklih dana, na planini Dinari na području opštine Livno iznad sela Odžaci, Ćatići, Gornji Rujan, Donji Rujan i pograničnom prelazu Vaganj. Direktor Federalne uprave Civilne zaštite… »

Napad u Parizu: Vozilo uletelo među vojnike, šestoro povređeno, uhapšen osumnjičeni

Blic 09.08.2017
Jedno vozilo je udarilo u grupu francuskih vojnika u pariskom predgrađu Levaloa-Pere i tom prilikom je nekoliko osoba povređeno. Une tentative d'attentat a eu lieu. 6 blessés. Dispositif police sur place. #Levallois pic.twitter.com/V0zxyP9Jjp—… »

Poreska uprava: Za sedam meseci ove godine naplaćeno 7,8 odsto više javnih prihoda

Blic 09.08.2017
Poreska uprava Srbije je u prvih sedam meseci 2017. godine naplatila 7,8 odsto javnih prihoda više nego u istom periodu prethodne godine, saopštila je danas ta služba. Od ukupnog iznosa naplate javnih prihoda u Srbiji od 1.115,8 milijardi dinara… »

Popović u Nišu: Start ap centar do septembra

Blic 09.08.2017
Radovi na izgradnji Centra za startapove i inovativno preduzetništvo u Nišu teku po planu i Centar će biti spreman do septembra, kao što je i obećano, kaže ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, koji je danas nenajavljeno obišao… »