Izvor: Blic arhiva vesti 09.08.2017

Otvorena robna kuća Ikea: Vučić: To je put promene i tržišnog duha koji smo hteli da razvijamo od '90-ih godina

Blic 09.08.2017
Robna kuća Ikea "Beograd Istok", kod Bubanj Potoka, otvorena je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao pred otvaranja Ikee, da je uzbuđen što posle 25 godina otvara robnu kuću švedskog… »

Nepouzdana kontrola hrane EU: Kakve su posledice skandala sa otrovnim jajaima?

Blic 09.08.2017
Usred vrelog leta, u vreme kada se u Holandiji muče da sastave novu vladu, a u Nemačkoj traje izborna kampanja, skandal sa jajima iznosi na videlo sve više novih činjenica. I pitanja…. Skandal sa jajima kontaminiranim fipronilom zahvatio je u… »

Muja slavi 80.: Rođendan Najstariji aligator na svetu pre osam decenija došao u Beograd

Blic 09.08.2017
Aligator Muja stigao je na današnji dan pre tačno 80 godina u Zoološki vrt Beograda i on je trenutno najstariji živi američki aligator na svetu. Tog 9. avgusta 1937. Mujo je u Beograd stigao iz nekog nemačkog zoološkog vrta, zajedno sa još… »

"U Guči sve bolje zvuči": Počinje dragačevski sabor trubača

Blic 09.08.2017
Počinje trubačko ’’ludilo’’. Po 57. put danas su zagrmele trube u Dragačevu i trubiće do nedelje 13. avgusta. Prvi gosti pristižu sa svih strana željni dobre zabave, jer u Guči sve bolje zvuči. Iako će zvanično saborska zastava biti… »

Lavrov: Rusija i Indonezija zajedno u borbi protiv islamista

Blic 09.08.2017
Moskva i Džakarta su se složili da pojačaju saradnju svojih specijalnih služba u borbi protiv ekstremističke Islamske države, izjavio je danas ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov nakon susretra sa šeficom indonežanske diplomatije… »

NATO: osudio Putinovu posetu: Nije trebalo da dolazi u Abhaziju bez saglasnosti Gruzije

Blic 09.08.2017
NATO smatra da poseta predsednika Rusije Vladimira Putina Abhaziji nanosi štetu naporima za rešavanje situacije i žali što je do posete došlo bez saglasnosti Gruzije, saopštio je v. d. portparola Alijanse Dilan Vajt. "Poseta predsednika Putina… »

Ljubav je pobedila: Sirijski par dobio pravnu bitku i venčao se na Lezbosu

Blic 08.08.2017
Par sirijskih izbeglica venčao se na grčkom ostrvu Lezbos i tako postavio presedan za pravo izbeglica na zasnivanje porodice, saopšteno je danas iz Visokog komesarijata UN za izbeglice (UNHCR). Mahmud (23) i Amani (21) naišli su najpre na odbijanje… »

Dve nedelje bez kapi vode: "Vodovod" motri na meštane Kaluđerice da ne odvrnu ventil, a evo i zašto

Blic 08.08.2017
Stanovnici Ulice Đure Đakovića u Kaluđerici već 13 dana nemaju vodu na 40 stepeni Celzijusa zbog kvara koji se dogodio pre 13 dana. Iz "Vodovoda" kažu da je odgovoran vlasnik septičke jame i da su čekali da voda bude ispravna za piće. Redakciji… »

Zbog suše Srbiji preti milionska šteta, a da bi se ona izbegla potrebni su deset godina i milijarde evra

Blic 09.08.2017
Zbog katastrofalne suše koja je ove godine pogodila Srbiju, prinosi kukuruza, soje i šećerne repe biće manji i do 60 odsto u odnosu na lane, a šteta bi lako mogla da premaši 500 miliona evra. Kao i uvek u sušnim godinama, javnost se i ove godine… »

Veliki fan: Pevač Eros Ramacoti objavio fotografiju sa Novakom Đokovićem i uputio mu poruku na čistom srpskom jeziku

Blic 09.08.2017
Poznato je da naš teniser Novak Đoković ima mnogo fanova širom sveta. Neki od njih su i velika i poznata imena iz različitih sfera javnog života. Njegove mečeve su iz prvih redova gledali i glumci, sportisti i pevači. Jedan od njih, italijanski… »