Izvor: Blic arhiva vesti 03.09.2017

Živo na Bulevaru knjiga: Roditelji pošli u kupovinu knjiga i po kiši, cenkanja ima, ali ne i fiskalnih računa

Blic 03.09.2017
Redovi na tezgama, spiskovi u rukama, cenkanje i prodavci koji zadovoljno trljaju ruke pod kabanicama i kišobranima obeležili su današnji dan u "Bulevaru knjiga" u Kosovskoj. Kupaca nije manjkalo ni na Trgu Nikole Pašića, gde kako kažu prodavci… »

Magija svetla: Sutra se otvara nedelja posvećena "kulturi svetlosti"

Blic 03.09.2017
"Beograd svetlosti 2017" - nedelja posvećena kulturi svetla, biće otvorena sutra, izložbom radova Folrada Kučera i Predraga Caranovića u Kulturnom centru "Grad". Program posvećen deci i mladima "Svetlucanje", ove godine donosi eksperimente sa… »

Od MMR vakcine beže u širokom luku: Negativne kampanje ugrozile imunizaciju protiv zauški, rubeola i malih boginja u Srpskoj

Blic 03.09.2017
Roditelji u Srpskoj ne bojkotuju nijednu vakcinu, osim one koja je namenjena kao prevencija masovnih zaraza zauški, rubeola i malih boginja. Zvanične statistike ,naime, pokazuju da je u RS u porastu broj vakcinisane dece ostalim vakcinama, dok je… »

Nateraće vas da razmislite: Voditeljka Rada Đurić retko kada priča o jednoj stvari i za to ima čvrste razloge

Blic 03.09.2017
Popularna voditeljka Rada Đurić već dugo sa malih ekrana osvaja pažnju gledalaca širom Srbije. Njena neposrednost i poseban način komunikacije sa sagovornicima izdvojili su je na medijskom nebu Srbije. "Beogradska hronika" bila je godinama njen… »

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom: “Odaberimo put ljubavi i zajedništva, put istine, pomirenja i obnove”

Blic 03.09.2017
Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom poručio je danas da će osnovni cilj njegovog arhipastirskog rada biti neprestana briga za Mitropoliju dabrobosansku i njeno časno sveštenstvo, monaštvo, za sve hramove, manastire i… »

Domaći ajvar od uvozne paprike: Prerađivači ove godine moraju da se oslone na sirovine iz inostranstva

Blic 03.09.2017
Paradajza, cvekle i krompira jedino ima dovoljno ove godine na domaćem tržištu dok će ostalo povrće domaći prerađivači uglavnom morati da uvoze. Zbog štete koju je suša ove godine napravila domaćim poljoprivrednicima i domaći prerađivači će… »

I to u bundi na 30 stepeni: Poznata pevačica snimala spot u centru grada pa se krila od ljudi kako je ne bi prepoznali

Blic 03.09.2017
Poznata pevačica i vlasnica brojnih hitova odlučila je da snimi spot i to u centru grada. Kao idealnu lokaciju odabrala je podzemni prolaz, ali je ipak kasno shvatila gde je zapravo došla. Dženifer Lopez je sa svojom ekipom radila na ekranizaciji… »

Meštani Kruščice u Vitezu ne odustaju od borbe protiv izgradnje hidroelektrane: "Ne mogu da nas oteraju!"

Blic 03.09.2017
Meštani viteškog naselja Kruščica, koji sedmicama protestvuju protiv izgradnje mini hidroelektrane u vodozaštitnoj zoni Ilidža, ne odustaju. Kako navode i Bajram su proveli na barikadama, a lokalni put nikada nisu blokirali, jer su njime mogli… »

"Tviter" udario na Kremlj nakon žalbe Britanaca

Blic 03.09.2017
Administracija društvene mreže "Tviter" privremeno je blokirala specijalni nalog televizijskog kanala "RT" u okviru velikog onlajn projekta na engleskom jeziku posvećenog stogodišnjici revolucije. RT, koji finansira Kremlj, saopštio je da je… »

Irvin Velš: Na delu je dekonstrukcija muževnosti i seksualnosti

Blic 03.09.2017
Irvin Velš (58), autor romana "Trejnspoting", pisao je u autorskom tekstu za "Gardijan" o svom detinjstvu, muževnosti, ljubavi prema Igiju Popu i užasu zvanom mamurluk. Otac mi je pao u komu kada sam imao osam ili devet godina. Bio je bolestan i to se… »