Izvor: Blic arhiva vesti 03.09.2017

Stigao novi predmet na fakultete: Na njemu će se, verovali ili ne, izučavati muzika popularne pevačice

Blic 03.09.2017
Nekada se na časovima muzičkog moglo čuti samo za svetski poznate kompozitore, uglavnom one klasične. Međutim, sa vremenom menja se i praksa u školama. Studenti Univerziteta u Kopenhagenu izučavaće predmet "Bijonse, pol i ras", a za sada je 75… »

Naredne sedmice ugodno toplo vreme u BiH, temperatura do 28 stepeni

Blic 03.09.2017
U Republici Srpskoj naredne sedmice očekuje se suvo vreme, sa sunčanim intervalima i ugodnom temperaturom vazduha, rečeno je u Republičkom hidrometeorološkom zavodu. Sutra ujutro će biti suvo i sunčano vreme, lokalno sa maglom i sveže, a popodne… »

Zapadna vojna analiza: Ko je najjači na Balkanu, Srbi, Hrvati ili Bugari?

Blic 03.09.2017
Specijalizovani vojni portal "Global fajerpauer" rangirao je armije sveta po snazi, a među 133 zemlje na listi, našle su se skoro sve balkanske zemlje. Među najjačim armijama sveta našle su se očekivano SAD, Rusija, Kina, Indija, Velika Britanija… »

Žena izraelskog premijera na poligrafu zbog malverzacija u kuhinji

Blic 03.09.2017
Supruga izraelskog premijera Benjamina Netanjahua Sara predstavila je vrhovnom izraelskom tužiocu Avihaju Mandelblitu rezultate poligraf testa kome se privatno podvrgla, a koji je pokazao da govori istinu. Očekuje se da će vrhovni tužilac uskoro… »

Koliko zarađuju majstori u Srbiji: i da li se više isplati da završiš fakultet ili zanat

Blic 03.09.2017
Uči školu da ne bi bio majstor kad porasteš - samo je jedna od rečenica kojom roditelji pokušavaju da stimulišu decu da uče i završe visoke škole, kako bi kad porastu, imali veća primanja od ljudi koji obavljaju majstorske poslove. Iz tog… »

Veselo na Dodikovom imanju: Krsti se unuka predsednika RS

Blic 03.09.2017
Na imanju predsednika RS Milorada Dodika u Bakincima u opštini Laktaši danas se očekuje oko 300 zvanica. Povod je krštenje njegove unuke Nike, ćerke njegovog sina Igora i snahe Ivane. Zanimljivo je da je Nika jedino od pet Dodikovih unučića sa… »

Dečak sa 14 godina postao vlasnik najvećeg lanca drogerija u Evropi

Blic 03.09.2017
Ako imate samo 14 godina i postanete milijarder, to je poseban događaj. Dodatno je zapanjujuće što je suvlasnik najvećeg lanca drogerija u Evropi DM-a, Ginter Leman, pre nekoliko meseci preneo svoje akcije na svog sina. Ova promena neće uticati na… »

Kineski predsednik domaćin BRIKS-a "Treba da se suprotstavimo protekcionizmu"

Blic 03.09.2017
Si: Zemlje BRIKS-a treba da se suprotstave protekcionizmu. Predsednik Kine Si Đinping pozvao je danas, pred početak samita BIRKS-a, najveće ekonomije u razvoju da se suprotstave protekcionizmu, dodajući da će Kina nastaviti da investira širom sveta… »

Šok: Poznati pevač naprasno otkazao nekoliko koncerata zbog ugroženog zdravlja

Blic 03.09.2017
Njegova turneja koju je planirao za naredne mesece je otkazana. To je uznemirilo njegove fanove, ali i sve one koji su želeli da makar iz publike budu deo njegovih koncerata. Legendarni Tom Džons trebalo je turneju da započne 6. septembra u… »

Problemi u braku? Evo zašto je Tanja Savić sina preselila u Srbiju

Blic 03.09.2017
Nakon što se pomirila sa roditeljima, Tanja Savić je odlučila da ostane u domovini, a sina Maksima je iz škole u Gould Kostu prebacila u osnovnu školu u Beograd. Pevačica Tanja Savić koja je prethodnih godina živela na relaciji Srbija-Australija… »