Izvor: Blic arhiva vesti 03.09.2017

Neverovatan odgovor novinaru: Tramp: Da li bih napao Severnu Koreju? Videćemo...

Blic 03.09.2017
Američki predsednik Donald Tramp danas je, na novinarsko pitanje da li bi napao Severnu Koreju, dao kratak odgovor: "Videćemo", a to je rekao nakon što je Pjongjang saopštio da je izveo svoju dosad najsnažniju nuklearnu probu kao korak dalje u… »

Otkrivena labaratorija marihuane: Beograđanin se spremao da proda više od 21 kilogram droge

Blic 03.09.2017
Efikasnim radom na suzbijanju krijumčarenja narkotika, pripadnici beogradske policije zaplenili su više od 21 kilograma marihuane, otkrili laboratoriju za veštačko uzgajanje te droge i uhapsili jednu osobu. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio… »

Brnabić u Sloveniji na "Strateškom forumu"

Blic 03.09.2017
Predsednica Vlade Ana Brnabić učestvovaće danas i sutra na bledskom "Strateškom forumu", koji će okupiti visoke zvanice Evropske unije, zemalja regiona i medjunarodnih organizacija. Predsednik i premijer Slovenije Borut Pahor i Miro Cerar biće… »

Skandal u Francuskoj e ne jenjava: Premijer pozvao poslanika Geraba da snosi posledice za napad

Blic 03.09.2017
Francuski premijer Eduar Filip izjavio je danas da svaki fizički napad mora najoštrije da se osudi, nakon što je poslanik iz stranke francuskog predsednika Emanuela Makrona, Mdžid El Gerab, optužen je za izazivanje nasilnog sukoba u Parizu u kojem je… »

Jerkov: Što pre usvojiti zakon o rodnoj ravnopravnosti

Blic 03.09.2017
Poslanica DS Aleksandra Jerkov smatra da zakon o rodnoj ravnopravnosti treba što pre usvojiti navodeći da to nije samo obaveza Srbije zbog pristupa EU, već i potreba svih građanki. Ona je navela se prema akcionom planu za pristupanje EU već kasni sa… »

Čanak: Ne davati garancije za Mladićevu privremenu slobodu

Blic 03.09.2017
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozvao je danas Vladu Srbije da ni u kom slučaju ne uputi zahtev za puštanje na privremenu slobodu haškog optuženika Ratka Mladića. - Optužnica tereti Mladića za zločin genocida, progon na… »

TV B92: postaje o2 televizija od 11. septembra

Blic 03.09.2017
Televizija B92 ulazi u novu sezonu pod novim imenom i s novim programskim konceptom. Od 11. septembra zvaće se O2.TV i presvući će se u potpuno novo ruho. Kako je zvanično saopštila ta televizija, vizuelni identitet će biti promenjen, odnosno… »

Najmanje 15 osoba povređeno u udaru groma u Francuskoj

Blic 03.09.2017
Najmanje 15 osoba je povređeno od kojih je dvoje u teškom stanju, u udaru groma na muzičkom festivalu na severoistoku Francuske, rekli su zvaničnici. Gromovi su udarili u nekoliko mesta na festivalu u gradu Azraj, navedeno je u saopštenju regionalnog… »

"Samo smo se šalili": Odložen let zbog pijanih muškaraca koji su vikali "Alahu akbar"

Blic 03.09.2017
Let irske niskotarifne avio-kompanije Rajaner od Brisela do Madrida odložen je za više od dva sata, jer je policija tragala za eksplozivima pošto se grupa Belgijanaca "šalila" da su islamski ekstremisti sa bombama. Putnici su evakuisani dok je… »

SAD: Severna Koreja je testirala naprednu nuklearnu napravu

Blic 03.09.2017
Sjedinjene Američke Države nemaju razloga da sumnjaju je Severna Koreja testirala "naprednu nuklearnu napravu", izjavio je danas neimenovani američki obaveštajni zvaničnik. "Nemamo ništa što bi nas navelo da sumnjamo da je ovo bio test napredne… »