Izvor: Blic arhiva vesti 03.09.2017

Ivanić: Rešiti pitanje granice sa Srbijom i poboljšati bilateralne odnose

Blic 03.09.2017
Član Predsedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić očekuje da će najvažnije teme tokom predstojeće posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića BiH biti pitanja granice i stvaranje boljih političkih odnosa, ali ne i izgradnja zajedničkog… »

Mogerini: Nuklearna proba predstavlja veliku provokaciju i pretnju

Blic 03.09.2017
Evropska unija, Italija i Velika Britanija osudili su danas šestu nuklearnu probu Pjongjanga, za koju je lider Severne Koreje Kim Džong-un rekao da je bila "savršeno uspešna". Visoka evropska predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost Federika… »

I "krntije" opasne: Živote na putu ugrožava i spora vožnja

Blic 03.09.2017
"Besni" automobili sa bahatim vlasnicima, koji "legnu na gas" prva su asocijacija na opasnu vožnju, ali manje je poznato da živote ugrožavaju i oni koji su prespori na putu. - Jedina bezbedna vožnja u saobraćajnom toku je kada svi voze istom brzinom… »

"Najveći požar u istoriji Los Anđelesa": Evakuisano nekoliko stotina osoba iz više od 700 domova

Blic 03.09.2017
Više stotina ljuidi je evakuisano, a glavni autoput je zatvoren, nakon što se šumski požar u severnom predgrađu Los Anđelesa brzo pretvorio u, kako je rekao gradonačelnik Erik Garčeti, "najveći požar u istoriji" tog grada. Požar "La Tuna"… »

Mere predostrožnosti: U Italiji prekontrolisano 27.000 kombija posle napada u Španiji

Blic 03.09.2017
U Italiji je od 28. do 30. avgusta zaustavljeno i kontrolisano 27.000 kombija u velikoj antiterorističkoj operaciji sprovedenoj posle napada u Španiji, preneli su večeras italijanski mediji. Policija je tokom tri dana kontrolisala i zaustavila 27.043… »

Pentagon: NATO nespreman u slučaju napada Rusije

Blic 03.09.2017
Snage brzog reagovanja SAD u Evropi ne bi izdržale pritisak ruske vojske u slučaju da između Rusije i Amerike izbije oružani konflikt, piše „Politiko“ pozivajući se na izveštaj Pentagona. Kako se navodi, tu se pre svega spominje 173… »

Potonuo brod kod Omana, ribari spasili 20 mornara

Blic 03.09.2017
Teretni Brod potonuo je danas nedaleko od obale Omana, a svih 20 mornara - članova posade je spaseno, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja te zemlje. Brod, na kome je bila istaknuta zastava Tanzanije, prenosio je pesak i gvozdene šipke iz Emirata u… »

"IDEA: Dorćol matine" oduševila Beograđane

Blic 03.09.2017
Na kultnoj dorćolskoj raskrsnici "četiri puta", na uglu ulica Kralja Petra i Cara Dušana, u subotu 2. septembra, održan je nezaboravni "IDEA Dorćol matine". Uz sviračko umeće sastava "Zemlja gruva", DJ izvođača "Gramophonedzie", uživanje u… »

Gori Francuska: Stotine vatrogasaca bori se sa vatrenom stihijom, evakuisani kamperi (foto, video)

Blic 03.09.2017
Šumski požar izbio je na jugoistoku Frnacuske u Burbanku i progutao 430 hektara u blizini urbanog područja, a 450 vatrogasaca koji se bore sa vatrom koju lokalni stanovnici opisuju kao "ogromnu i impresivnu" zatražili su pojačanje iz susednih… »

Prihod od religije: Padaju cene nafte, Saudijska Arabija se okreće drugom izvoru novca

Blic 03.09.2017
Saudijska Arabija se, u vreme kada cene nafte padaju, okreće drugom prirodnom izvoru - verskom turizmu koji donosi milijarde dolara tokom godišnjeg muslimanskog hodočašća čiji je pustinjska kraljevina domaćin. Prodavnice se nižu duž puta za… »