Izvor: Blic arhiva vesti 10.10.2017

Zloupotreba položaja u kostolcu: Uhapšene dve osobe, oštetile dve firme za 14 miliona dinara

Blic 10.10.2017
Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, lišila je slobode F.R. (35), bivšeg rukovodioca u državnoj firmi za rekultivaciju o ozelenjavanje "Rio", iz Kostolca, i M.Ž. (34), odgovorno lice u Agenciji za konsalting i usluge "MG capital empire"… »

Rusi tvrde: Severna Koreja ima raketu koja će moći da stigne do SAD

Blic 10.10.2017
Rukovodstvo Severne Koreje navodno je prenelo ruskim poslanicima da poseduje balističku raketu dometa od 3.000 kilometara koja će, nakon modernizacije, moći da stigne do američke teritorije, javila je agencija Interfaks pozivajući se na tvrdnje… »

AMSS: Umeren intenzitet saobraćaja, putevi prohodni

Blic 10.10.2017
Umeren intenzitet saobraćaja i povoljni uslovi za vožnju ove večeri omogućavaju dobru prohodnost puteva, saopštio je je Auto-moto savez Srbije. Na naplatnim rampama trenutno se ne beleže duža zadržavanja, a više strpljenja i pažnje treba… »

Japanska vlada mora da plati odštetu stanovnicima blizu Fukušime

Blic 10.10.2017
Okružni sud Fukušime naredio je danas japanskoj vladi i nuklearnoj elektrani Fukušima da plate 500 miliona jena (4,5 miliona dolara) hiljadama bivših stanovnika područja u blizini nuklearke, koji su tražili odštetu zbog ugrožavanja života i… »

"Od svih načina da reši problem, Španija je izabrala srpski"

Blic 10.10.2017
Od svih načina na koji bi neka vlada mogla da reši problem separatističkih težnji, izgleda da je španska vlada izabrala "srpski način", piše danas časopis "Forin afers". Španska vlada sada namerava da ukine regionalnu katalonsku vlast ukoliko ona… »

Podrška za integritet: Marko Somborac dobitnik prve nagrade "Katarina Preradović"

Blic 10.10.2017
Sloboda medija pretvorila se u karikaturu, ali ima nade dok je crta umetnik pera Marko Somborac kome je Fondacija "Katarina Preradović" danas dodelila prvu godišnju nagradu za profesionalni integritet. To je suština svečanosti u Medija centru tokom… »

Posle magle, sunce: U Srbiji sutra još toplije, a od nedelje miholjsko leto

Blic 10.10.2017
U Srbiji će danas biti umereno oblačno, u većini mesta suvo, sa maksimalnom temperaturom od 15 do 21 stepeni, dok će sutra biti još toplije. U jutarnjim satima biće umereno oblačno, po kotlinama na zapadu i jugu mestimično magla. Vetar će biti… »

NUNS: Evropsku federaciju novinara brine tretman novinara u Srbiji

Blic 10.10.2017
Predsednik Evropske federacije novinara (EFJ) Mogens Bliher Bjeregard izjavio je da ga veoma brinu dešavanja u Srbiji, tretman novinara i rast autocenzure, prenelo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS). - Vodeći srpski političari moraju… »

Jelena Lengold: Svaki srpski pisac treba jednom mesečno da čita Andrića

Blic 10.10.2017
Andrićeva nagrada za 2016. godinu uručena je danas Jeleni Lengold za knjigu pripovedaka "Raščarani svet" u izdanju "Arhipelaga". Nagradu joj je na svečanosti u Zadužbini Ive Andrića u Beogradu uručio akademik Miro Vuksanović. Čitajući… »

Srpski tužioci i policajci na obuci u Italiji

Blic 10.10.2017
Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović i komadanat Finansijske policije Italije Đorđo Toski (Giorgio Tosći) potpisali su danas Memorandum o saradnji koja predviđa specijalnu obuku sprskih tužilaca i policajaca u Italiji za krivična dela iz oblasti… »