Izvor: Novi magazin arhiva vesti 10.10.2017

Čanak: Ponašanje EU po pitanju Katalonije i Kosova licemerno

Novi magazin 10.10.2017
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ocenio je večeras da je ponašanje Evropske unije po pitanju Katalonije i Kosova licemerno. "Lično mislim da je to jedno veliko licemerje EU i to licemerje o kome ozbiljno treba… »

Apelacioni sud vratio na ponovno suđenje spor novinarke koja tuži Dmitrovića za mobing

Novi magazin 10.10.2017
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Višeg suda iz 2016. godine po kojoj je tadašnji direktor i glavni i odgovorni urednik Kompanije "Novosti" Ratko Dmitrović odgovoran za mobing nad novinarkom Jelenom Jovović i slučaj vratio na ponovno… »

Švedska ministarka: Kosovo i Kataloniju ne treba porediti

Novi magazin 10.10.2017
Ministarka spoljnih poslova Švedske Margot Valstrom izjavila je danas da Kosovo i Kataloniju ne treba porediti, jer su situacije različite. "Insistiramo da mora doći do dijaloga (između španskih i katalonskih predstavnika). Mislim da ne možete da… »

U BiH u akciji Piramida uhapšeno više dilera droge

Novi magazin 10.10.2017
Više osoba je uhapšeno u policijskoj akciji kodnog naziva "Piramida", koja se sprovodi na teritoriji Republike Srpske i Federacije BiH, saopšteno je iz MUP-a RS.Akcija je usmerena na suzbijanje krivičnih dela zloupotrebe opojnih droga, navedeno je u… »

Na severu Mitrovice napadnute tri osobe, jedna povređena

Novi magazin 10.10.2017
Tri osobe napadnute su u severnoj Mitrovici, u blizini mosta na Ibru, javili su danas prištinski mediji koji su precizirali da je u tom napadu jedna osoba povređena, dok su dve uspele da pobegnu u južni deo grada. Među te tri osobe koje su za sada… »

Haljimi: Ako se do 14.novembra ne raspišu lokalni izbori u Preševu organizovaćemo proteste

Novi magazin 10.10.2017
Predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Riza Haljimi izjavio je danas da će PDD početi da organizuje proteste već od 15. novembra ako ne budu raspisani prevremeni lokalni izbori u opštini Preševo do 14. novembra. Haljimi je agenciji Beta… »

Analitičari: Novi Migovi možda neće leteti ni do sredine sledeće godine

Novi magazin 10.10.2017
Najava iz vrha vojnog vazduhoplovstva i Ministarstva odbrane da na Migovima 29 pristiglim iz Rusije tek treba da se obavljaju tehnički radovi predstavlja iznenađenje za stručnu javnost jer je potvrđeno da bi ti avioni mogli da budu u letnom stanju tek… »

Hilari Klinton šokirana i zgrožena zbog otkrića o Vajnstajnu

Novi magazin 10.10.2017
Bivša predsednička kandidatkinja američkih demokrata Hilari Klinton osudila je danas ponašanje holivudskog producenta Harvija Vajnstajna, koji je finansirao njene izborne kampanje kao i kampanje brojnih demokrata prethodnih godina. "Šokirana sam i… »

PSG: Netačna izjava Vučića da je samo MUP nadležan za izdavanje biračkog spiska

Novi magazin 10.10.2017
Pokret slobodnih građana (PSG) odbacio je danas kao netačne i neutemeljene tvrdnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da podatke o broju upisanih građana u birački spisak može izdati isključivo Ministarstvo unutrašnjih poslova. Kako je naveo… »

Katalonija podeljena pred sednicu parlamenta

Novi magazin 10.10.2017
Katalonci danas iščekuju pojavljivanje regionalnog lidera Karlesa Pućdemona u parlamentu, a očekivanja su podeljena između onih koji žele da vide nastanak nove republike i onih koji se protive tom potezu ili se boje reakcije španskih vlasti… »