Izvor: Novi magazin arhiva vesti 10.10.2017

Ruski premijer u poseti Alžiru

Novi magazin 10.10.2017
Predsednik Alžira Abdelaziz Buteflika, čije je krhko zdravstveno stanje predmet stalnih spekulacija, razgovarao je danas s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedovom o bilateralnim odnosima, preneli su alžirski mediji. Medvedev je tokom posete sa… »

Martinović: Situacija u parlamentu nije jednostavna ali ne kasnimo sa donošenjem zakona

Novi magazin 10.10.2017
Predsednik poslaničke grupe vladajuće Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović ocenio je večeras da situacija u Skupštini Srbije "nije jednostavna" ali je i dodao da parlament radi svoj posao i "ne kasni sa donošenjem zakona". Gostujući na… »

Lider Katalonije potpisao deklaraciju o nezavisnosti koja je potom suspendovana

Novi magazin 10.10.2017
Predsednik španske oblasti Katalonije Karles Pućdemon potpisao je večeras deklaraciju o nezavisnosti ; te oblasti od Španije, koju je potom suspendovao. Posle Pućdemona, dokument pod nazivom "Deklaracija predstavnika Katalonije" potpisalo je nekoliko… »

Devet znakova koji ukazuju da ste pametniji od proseka

Novi magazin 10.10.2017
Možda toga nismo svesni, ali kod ljudi postoje jednostavni suptilni znaci koji mogu da ukažu na to da je neko zaista veoma pametna osoba. Naučnici su uspeli da identifikuju devet stvari koje predstavljaju odlike visokog koeficijenta inteligencije. 1… »

Pušteni GMO komarci koji sadrže smrtonosan gen

Novi magazin 10.10.2017
Savez za kontrolu komaraca uz pomoć privatne kompanije "Oksitek insekt tehnolodži" nedavno je pokrenuo projekat — puštanje GMO komaraca na Floridi. Pre toga, prvo puštanje GMO komaraca dogodilo se na Kajmanskim ostrvima 2009. godine, a drugo — u… »

Trampova administracija odustala od planova za čistu energiju

Novi magazin 10.10.2017
Šef američke Agencije za zaštitu okoline (EPA) Skot Pruit potpisao je večeras propis za "ukidanje plana prethodne američke administracije za takozvanu čistu energiju". To ukidanje, koje predstavlja jedno od predizbornih obećanja predsednika Donalda… »

Ova torbica je pravi neprobojni sef za plažu

Novi magazin 10.10.2017
Gotovo uvek kada smo na plaži razmišljamo o tome kako da novac, telefon i lične stvari sačuvamo od krađe dok se kupamo. Možda je sada tim brigama došao kraj... FlexSafe izgleda kao obična torbica, ali je ustvari sef za plažu u koji možete da… »

Opozicija u Kataloniji protiv nezavisnosti od Španije

Novi magazin 10.10.2017
Liderka opozicije u regionalnom parlamentu Katalonije izjavila je večeras da izjava vodje te španske oblasti Karlesa Pućdemonda da ima mandat da proglasi nezavinost te oblasti predstavlja "državni udar" i da nema podršku Evrope. Liderka opozicije u… »

Francuska zaoštrava mere oko ilegalnih migranata posle napada nožem

Novi magazin 10.10.2017
Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolom rekao je danas da želi oštrije akcije oko privodjenja i deportovanja ilegalnih migranata posle napada u kome je migrant Tunišanin nožem ubio dve žene na železničkoj stanici u Marseju. Francuske… »

Klimatolog: Realizacija Pariskog sporazuma o klimi trka sa vremenom, ali i realnost

Novi magazin 10.10.2017
Svetski poznati klimatolog Štefan Ramštorf održao je večeras predavanje u Beogradu tokom koga je ocenio da je ograničavanje globalnog zagrevanja na manje od dva stepena Celzijusova u odnosu na period pre industrijalizacije, što je cilj Pariskog… »