Izvor: Dnevnik arhiva vesti 11.10.2017

J. Joksimović: Cilj vlade da građani budu zadovoljni reformama

Dnevnik 11.10.2017
BRISEL: Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović kaže da je evropski put mehanizam koji donosi perspektivu za građane Srbije i stabilizaciju naunutrašnjem i spoljnoplitičkom planu države. Ministraka Joksimović je naglasila da je… »

Dačić: Uplitanje "treće strane" u dijalog nepotrebno

Dnevnik 11.10.2017
BUDIMPEŠTA: Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova, koji učestvuje na godišnjem sastanku šefova diplomatije Višegradske grupe i Zapadnog Balkana, u Budimpešti, poručio je nepotrebno uvođenje "treće strane" u ocenu napretka Srbije… »

Kuburović i Kršikapa sa Kantoneom o prevenciji korupcije

Dnevnik 11.10.2017
RIM: Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović i direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Majda Kršikapa razgovarale su u Rimu sa šefom italijanske Agencije za borbu protiv korupcije Rafaelom Kantoneom o promovisanju regionalne institucionalne… »

Savić: Očekujemo usvajanje zakona o transplantaciji

Dnevnik 11.10.2017
BEOGRAD: Od početka godine potpisano je oko 160.000 donorskih kartica, što je Srbiju pomerilo stepenik više na mapi donorstva, saopštila je danas Hemofarm Fondacija povodom Evropskog dana donora organa. Ta Fondacija očekuje usvajanje najavljivanog… »

Zbog havarije deo Kamenice bez vode

Dnevnik 11.10.2017
Zbog radova na sanaciji havarije bez vode će do 15 sati deo Sremske Kamenice biće bez vode. Naime, bez vode će biti sledeće ulice: Svetozara Markovića, Rade Končara, Slavka Rodića, Vladimira Nazora i Novosadska.… »

Češka vlada kritikuje Zemanov govor pred Savetom Evrope

Dnevnik 11.10.2017
PRAG: Češki predsednik Miloš Zeman nije "dobio mandat vlade" za svoj govor pred Savetom Evrope, a to što je izgovorio je u suprotnosti sa spoljnom politikom zemlje, izjavio je premijer Bohuslav Sobotka. Sobotka je, naime, reagovao na jučerašnju… »

Uhapšene dve osobe zbog utaje 280 miliona dinara

Dnevnik 11.10.2017
POŽAREVAC: Pripadnici MUP su u saradnji sa Poreskom policijom uhapsili dve osobe osumnjičene da su utajom poreza oštetile budžet Srbije za više od 280 miliona dinara. Kako je saopšteno, zbog postojanja sumnje da su počinili krivično delo poreska… »

Danas u Frankfurtu počinje Sajam knjiga, učestvuje Srbije

Dnevnik 11.10.2017
FRANKFURT: U Frankfurtu će danas početi najveći sajam knjiga na svetu, na kome će do 15. oktobra učestvovati i Srbija, Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da je predstavljanje Srbije, koje organizuje Ministarstvo, inspirisano je… »

Ri: Tramp je "zapalio fitilj rata" sa Severnom Korejom

Dnevnik 11.10.2017
MOSKVA: Američki predsednik Donald Tramp "zapalio je fitilj rata" sa Severnom Korejom, izjavio je danas severnokorejski ministar spoljnih poslova Ri Jong Ho. "Sa njegovim ratobornim i bezumnim govorom u Ujedinjenim nacijama, Tramp je, može se reći… »

Nastavljen rast industrijske proizvodnje

Dnevnik 11.10.2017
BEOGRAD: Prema statističkim podacima za avgust, nastavljen je rast ukupne industrijske proizvodnje u Srbiji, posebno prerađivačke industrije, rečeno je danas na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen najnoviji broj časopisa "Makroekonomske… »