Izvor: Dnevnik arhiva vesti 11.10.2017

Čadež u "MAGNI" - novi kapaciteti i radna mesta

Dnevnik 11.10.2017
ODžACI: Predsednik privredne komore Srbije Marko Čadež posetio je danas proizvođača opreme u automobilskoj industriji, kompaniju "MAGNA" koja se u Odžacima bavi proizvodnjom navlaka za sedišta "Magna Seating", a koja u narednom periodu planira… »

Dve trećine Amerikanaca protiv Trampove retorike na Tviteru

Dnevnik 11.10.2017
VAŠINGTON: Većinu Amerikanaca plaši nuklearni razvoj Severne Koreje, dve trećine građana SAD smatra da "rat rečima" predsednika te države Donalda Trampa o lideru Severne Koreje pogoršava situaciju, dok manje od 10 odsto ispitanika smatra da… »

Uz pretnje iznudio 10.000 evra

Dnevnik 11.10.2017
KIKINDA: Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi uhapsili su M. S. (26) iz Banatskog Velikog Sela, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo iznude. Prema saopštenju PU Kikinda osumnjičeni se tereti da je preteći… »

Izložba pasa mešanaca na Štrandu

Dnevnik 11.10.2017
Izložba pasa mešanaca biće održana u nedelju, 15. oktobra, od 10 časova na gradskoj plaži Štrand kod trećeg ulaza na Špicu, a u slučaju lošeg vremena, izložba se seli u halu Novosadskog sajma. Cilj manifestacije je promena opšte loše slike o… »

Tema "Dnevnika": Hra­ni­telj­stvo za sta­ri­je tek u po­vo­ju

Dnevnik 11.10.2017
Bri­gu o sta­ri­ma u Sr­bi­ji, ka­da je to po­treb­no, pr­ven­stve­no pre­u­zi­ma po­ro­di­ca, a ka­da to ni­je mo­gu­će, sta­ri se zbri­nja­va­ju kroz si­stem za­kon­skih re­še­nja, pre­ko in­tin­tu­ci­o­nal­nih i… »

Hrvatski sabor osnovao istražnu komisiju za Agrokor

Dnevnik 11.10.2017
ZAGREB: Hrvatski sabor je osnovao danas devetoročlanu istražnu komisiju za Agrokor, istraži činejnice vezane za poslovanje koncerna, njegovu današnje poziciju na tržištu, i okolnosti koje su dovele do poslovnih problema, dugova i aktivnosti… »

Dnevnik i Vulkan poklanjaju knjige

Dnevnik 11.10.2017
Izdavačka kuća „Vulkan izdavaštvo”, u saradnji s „Dnevnikom”, u narednom periodu darivaće čitaoce našeg lista s dve knjige. Dva čitaoca, koja se danas od 14 do 14.05 časova prva jave na telefon 528-765, a do sada u ovoj akciji nisu bili… »

Hajduk ugostio velikana iz Novog Sada (foto)

Dnevnik 11.10.2017
U pitomom bačkom selu Čurugu danas je bio istinski fudbalski praznik. Gost domaćeg Hajduka bio je dvostruki šampion naše zemlje, ekipa Vojvodine, koja je iskoristila pauzu u prvenstvu i posle dužeg perioda bila gost Čuružana. Na igralištu… »

Milijarder Blumberg donira 64 miliona dolara za ekologiju

Dnevnik 11.10.2017
VAŠINGTON: Fondacija bivšeg gradonačelnika Njujorka Majkla Blumberga donira 64 miliona dolara programu čiji je cilj ukidanje elektrana na ugalj i smanjenje emisije štetnih gasova. Milijarder Blumberg je odluku o donaciji saopštio danas u… »

Samoubilački napad na zapadu Iraka, 11 poginulih

Dnevnik 11.10.2017
BAGDAD: Najmanje 11 osoba poginulo je danas u samoubilačkom bombaškom napadu u kafiću u gradu Hit na zapadu Iraka, saopštili su zvaničnici te zemlje. Gradski biro za bezbednost saopštilo je da je 15 osoba ranjeno u eksploziji, a da su sve žrtve… »