Izvor: Dnevnik arhiva vesti 11.10.2017

Otvoren 49. BEMUS - Glinka pred beogradskom publikom

Dnevnik 11.10.2017
BEOGRAD: Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS), 49. po redu, svečano su počele večeras u Kolarčevom narodnom univerzitetu, a otvorio ih je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i čuveni ruski hor "Glinka" iz Sankt Peterburga… »

Hraniteljstvo je značajno, srodnici imaju prednost

Dnevnik 11.10.2017
Tribina „Porodica za svako dete” Centra za porodični smeštaj i usvojenje (CPSU), održana je danas u novosadskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje i predstavlja početak saradnje tih dveju institucija. Šta je to hraniteljstvo, kome je… »

Kajl Skot navija za Srbiju na SP u Rusiji

Dnevnik 11.10.2017
BEOGRAD: Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot će na predstojećem Mundijalu u Rusiji navijati za fudbalsku reprezentaciju Srbije! Naime, reprezentacija SAD se porazom od ekipe Trinidada i Tobaga oprostila od plasmana na Svetsko prvenstvo, tako da će… »

Edukacija za mališane u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

Dnevnik 11.10.2017
Nova serija edukativnih aktivnosti za mališane u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog započela je potpisivanjem sporazuma između te galerije i Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo”. Saradnja dveju ustanova traje bezmalo četiri decenije, a… »

Ros: Autonomija nerealna, Katalonci nisu imali drugi izbor

Dnevnik 11.10.2017
BEOGRAD: Lider Katalonije Karles Pudždemon nema druge opcije sem da obustavi otcepljenje, jer je malo verovatno da će iko prepoznati španski region na osnovu diskutabilnog referenduma, rekao je bivši britanski diplomata Karn Ros, koji je sarađivao i… »

Čiji ajvar je najbolji, svi se otimaju o balkanski kavijar

Dnevnik 11.10.2017
Ajvar, "balkanski kavijar", svojevrsni namaz od crvenih i ljutih paprika, na tom poluostrvu ima kultni status. Bez obzira maže li na hleb, ili se poslužuje uz sir, ajvar je sastavni deo svake zimnice. "Mi žene razmenjujemo recepte, ali svaka misli da… »

Novak Đoković fondacija otvorila jedanaestu Školicu života

Dnevnik 11.10.2017
ODžACI: Novak Đoković fondacija danas je, u saradnji sa predstavnicima lokalne samouprave, otvorila jedanaestu po redu Školicu života u selu Deronje, nadomak Odžaka. U adaptaciju objekta „Čarolija“ predškolske ustanove „Poletarac“, u kojoj… »

Sančez: Ustavnom reformom promeniti upravljanje regionima

Dnevnik 11.10.2017
MADRID: Lider opozicije Španije, socijalista Pedro Sančez danas je podržao predlog premijera Marijana Rahoja da se pokrene ustavna reforma koja bi promenila način upravljanja španskim autonomnim regionima, poput Katalonije. Dva lidera složila su se… »

Uklonjena uginula riba iz Malog jezera

Dnevnik 11.10.2017
ZRENjANIN: Radnici Javne ustanove „Rezervati prirode“ iz Zrenjanina uklonili su uginulu ribu iz Malog jezera na Peskari, kako bi se sprečila eventualna zaraza. „Uklonili smo svu uginulu ribu iz jezera, jer smo mi upravljači na njemu. Na licu mesta… »

Dan Galerije Matice srpske u Budimpešti i Novom Sadu

Dnevnik 11.10.2017
Galerija Matice srpske nizom programa tokom ove godine obeležava 170 godina trajanja koje je započeto 1.juna predstavljanjem obnovljene fasade i rekonstrukcijom zgrade na Trgu galerije i nastavljeno bogatom izložbenom i programskom delatnošću… »