Izvor: Dnevnik arhiva vesti 11.10.2017

Na Gradini zaplenjen ekstazi

Dnevnik 11.10.2017
GRADINA: Carinici su na graničnom prelazu Gradina, na osnovu informacije dobijene od BIA, u saradnji sa policijom zaplenili preko 1,7 kilograma tableta ekstazija. Slučaj je otkriven u utorak kada je na ulazu u zemlju zaustavljen automobil „Škoda… »

Čadež: Privrednici Zapadnobačkog okruga imaju šta da ponude

Dnevnik 11.10.2017
SOMBOR: Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je danas uoči razgovora sa privrednicima Zapadnobačkog okruga u Somboru da taj region obiluje privrednim potencijalama, posebno kada je reč o poljoprivredi i prehrambenoj… »

Opštinska liga Ruma–Irig: Sekulić udario sudiju u glavu

Dnevnik 11.10.2017
Sremac (D) - Sloga (V) 0:2 (0:1) (prekinuto u 78. minutu). RUMA: Igralište Prvog maja, gledalaca 150, sudija Ljubinković (Ruma). Strelac: Nedić u 24. i 68. minutu. Žuti kartoni: Z. Ašćerić, Lj. Vukmanović, R. Ašćerić (Sremac), Vukmanović… »

Tablet: Hrvatska besramno skriva svoje zločine o Holokaustu

Dnevnik 11.10.2017
ZAGREB: Američki onlajn časopis "Tablet", jedan je od najuticajnijih jevrejskih medija na svetu, objavio je dugačak tekst pod naslovom "Hrvatska bezočno pokušava da iz istorije izbaci svoje zločine u holokaustu". Na početku teksta Menahema… »

Otvoren subotički Biofest

Dnevnik 11.10.2017
SUBOTICA: Na Otvorenom univerzitetu u Subotici održava se trodnevni Biofest, 13. Međunarodni festivalu organskih proizvoda. Za bioproizvođača godine proglašen je Nurdin Mujkanović, a za bioproizvod godine izabrani su sušeni kolutovi jabuke iz firme… »

Informatika rasprodaje deo voznog parka, u ponudi i limuzine

Dnevnik 11.10.2017
NOVI SAD: JKP "Informatika" je raspisalo oglas za prodaju sedam službenih vozila iz svog voznog parka preko zatvorenih pisanih ponuda, među kojima su i ona luksuznija, koja je koristilo rukovodstvo preduzeća. Tako se kupcima nudi i luksuzno terensko… »

Evropska komisija kasni s programima obuke ljudi za borbu protiv terorizma

Dnevnik 11.10.2017
BEOGRAD: Terorizam, razvoj i poboljšanje ljudskih prava, migracije sa Bliskog istoka najveć i su bezbednosni izazove za Evropsku uniju narednih deset godina, smatra profesor Majk E. Smit, te konstatuje da Evropska komisija kasni s programima obuke… »

Šutanovac: DS će imati svog kandidata

Dnevnik 11.10.2017
BEOGRAD: Predsednik DS Dragan Šutanovac izjavio je danas da će ta stranka imati svog kandidata za gradonačelnika Beograda, ali nije želeo da potvrdi pisanje "Blica" da će to biti on. "Vreme je da DS, kao najveća stanka opozicije, istakne svog… »

Epl se udružio sa Spilbergom, ulazi u produkciju tv program

Dnevnik 11.10.2017
SAN FRANCISKO: Američka tehnološka kompanija Epl udružuje se sa nagrađivanim režiserom Stivenom Spilbergom, s namerom da proširi svoju delatnost i zakorači u svet produkcije televizijskog programa. Proizvođač ajfona vraća u život Spilbergovu… »

Merkator i formalno preuzeo prodavnice Konzuma u BIH

Dnevnik 11.10.2017
LjUBLjANA: Kompanija Merkator je ponovo vlasnik 83 prodavnice Konzuma u Bosni i Hercegovini, koje je 2014. godine, na osnovu ugovora o kupovini slovenačkog trgovinskog lanca, preuzeo hrvatski koncern Agrokor. Nadzorni odbor Merkatora je juče, na predlog… »