Izvor: Dnevnik arhiva vesti 11.10.2017

Veće kazne za upotrebu pirotehnike i pucanje iz oružja

Dnevnik 11.10.2017
BEOGRAD: Novčane kazne za korišćenje pirotehnickcih sredstava, kao i za pucanje iz vatrenog oružja ili imitacije oružja biće povećane, predviđeno je izmenama Zakona o javnom redu i miru koje su po hitnom postpuku upućene parlamentu. Naime, ko… »

Srbija neće ukinuti poternicu za Orićem

Dnevnik 11.10.2017
BEOGRAD: Srbija neće ukinuti međunarodnu poternicu za ratnim komandantom tzv. Armije Bosne i Hercegovine u Srebrenici, Naserom Orićem, čak i ako bude potvređena oslobaćajuća presuda Suda u Sarajevu, pišu današnje Večernje novosti. Dela koja se… »

Erdogan završio posetu, Vučić ga ispratio na aerodromu

Dnevnik 11.10.2017
BEOGRAD: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispratio je večeras na Aerodromu Nikola Tesla predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, koji je bio u višednevnoj poseti Srbiji. Erdogan je na beogradski aerodrom stigao helikopterom, gde ga je dočekao… »

Zatražen pritvor za javnog izvršitelja

Dnevnik 11.10.2017
ZRENjANIN: Viši javni tužilac u Zrenjaninu doneo je naredbu o sprovođenju istrage i saslušao osumnjičenog B. P. iz Novog Sada, zaposlenog kao javni izvršitelj u Zrenjaninu. Saslušan je i osumnjičeni B. S. iz Zrenjanina, koji je radio u kancelariji… »

Po: Preneću Trampu sa koliko entuzijazma ga Srbi čekaju

Dnevnik 11.10.2017
BEOGRAD: Američki kongresmen Ted Po kaže da će po povratku u Vašington preneti predsedniku SAD Donaldu Trampu sa koliko entuzijazma Srbi čekaju njegovu posetu. Kad se vratim u Vašington, preneću predsedniku Trampu s koliko entuzijazma Srbi čekaju… »

Mogerini očekuje značajan napredak u dijalogu tokom 2018.

Dnevnik 11.10.2017
BRISEL: Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost EU Federika Mogerini očekuje da tokom 2018. godine dođe do značajnog napretka u dijalogu Beograda i Prištine i prezicira da dve strane u ovom trenutku rade na identifikovanju sadržaja… »

Rebić: Biće uništeno još četiri tone narkotika

Dnevnik 11.10.2017
BEOGRAD: U Termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu danas je uništeno 1.160 kilograma narkotika i drugih psihoaktivnih supstanci koje je policija zaplenila u prethodnom periodu, a direktor policije Vladimir Rebić kaže da će u narednom periodu biti… »

Beč: Svinjska glava ispred smeštaja za izbeglice

Dnevnik 11.10.2017
BEČ: Austrijska policija u pokrajini Tirol trenutno istražuje novi slučaj postavljanja svinjske glave ispred smeštaja za izbeglice. Stanari izbegličkog smeštaja u mestu Kirhbihel pronašli su pred ulaznim vratima svinjsku glavu i o tome obavestili… »

Deda uznemiravao devojčicu u gradskom autobusu

Dnevnik 11.10.2017
NOVI SAD: Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su M. K. (82) i odredili mu zadržavanje do 48 sati, zbog osnovane sumnje da je učinio krivično delo polno uznemiravanje. Sumnja se da se on, na ulici i u gradskom autobusu… »

Trivan: Srbija će ponovo postati "šumadija"

Dnevnik 11.10.2017
BEOGRAD: Pošumljavanje je najefikasniji, najjednostavniji i najjeftinij način da se ublaže efekti klimatskih promena, rekao je danas ministar zaštite životne sredine Goran Trivan. On je na Međunarodnom simpozijumm o klimatskim promenama u Srpskoj… »