Kultura arhiva vesti 18.11.2017

Hrabre slike sveta

Večernje novosti 18.11.2017
Pobednici Berlina, Kana, Venecije pred publikom na festivalu autorskog filma. Ostvarenja odvažnih autora koja probijaju sve zadate granice, klišee i zabrane. VENECIJANSKIM pobednikom, izraelskom dramom "Fokstrot" Samuela Maoza, koja je i favorit za… »

Ovo je nova Mis sveta! (FOTO)

Alo 18.11.2017
Indijska lepotica Manuši Čhilar izabrana je danas za Mis sveta 2017. godine. U finalu izbora za Mis sveta koje je održano u kineskom gradu Sanja krunu je ponela 20-godišnja studentkinja medicine iz savezne države Harajana, preneli su indijski mediji… »

Džoni Dep i Merilin Menson u krevetu s upola mlađim manekenkama

B92 18.11.2017
Mnogima je poznato da su Džoni Dep i Merilin Menson dugogodišnji prijatelji, alo je malo ko očekivao da će snimiti video pun golišavih scena. Reč je o spotu za novu Mensonovu pesmu "Kill4Me", u kojem glavnu ulogu igra Dep, okružen znatno mlađim… »

Pozorišna harmonija o dubini ljudske duše

Danas 18.11.2017
Povicima „bravo“, dugotrajnim aplauzom i, za sada, najvišom ocenom - 4.81, publika Jugoslovenskog pozorišnog festivala - Bez prevoda u Užicu je nagradila predstavu „Ivanov“ (A.P. Čehov/Tatjana Mandić Rigonat) u izvođenju glumaca NP Beograd… »

Najpoznatiji kuvar zabranio ćerki tinejdžerki da slika selfije: Devojčice su postale hibridi sa naduvanim usnama!

Kurir 18.11.2017
Džejmi je objasnio svoje razloge zašto ćerki tinejdžerki zabranjuje da pravi selfije. "Zabranili smo Dejzi da pravi selfije i većinom i ne pravi, ali ih je nekoliko 'proklizalo'. Generalizovaću sada, ali što sam do sada video, vrsta slika koje… »

Slikarski genije je bio sklon incestu? Dalijeve slike otkrivaju u najmanju ruku čudan odnos prema sestri

Blic 18.11.2017
Fondacija Gala-Salvador Dali otvorila je privremenu postavku u Dalijevom muzeju u Figeresu. Direktorka muzeja, Monse Ager, kaže da je ideja bila da se rekonstruiše Dalijeva prva samostalna izložba u Galeriji Dalmau iz 1925. godine. Dana 14. novembra… »

Tuga za rok scenu: Preminuo osnivač benda AC/DC!

Kurir 18.11.2017
Na oficijalnoj Fejsbuk stranici benda, objavljena je ova tužna vest. Poznati gitarista se dugo borio sa demencijom, a preminuo je u krugu porodice. "Sa velikom tugom AC/DC mora objaviti da je Malkolm Jang preminuo. Malkolm je zajedno sa Angusom bio… »

Umro gitarista AC/DC!

Alo 18.11.2017
Malkolm Jang, legendarni gitarista i osnivač benda AC/DC, preminuo je danas u 64. godini. Poznati gitarista dugo se borio sa demencijom, a preminuo je u krugu porodice. "Sa velikom tugom vas obaveštavamo da je Malkolm Jang preminuo. Malkolm je zajedno… »

Srbija je postala postratna freska

Danas 18.11.2017
Priroda zla je uvek banalna i ulična, Zlo nije ideja, ni ideologija, već može da nastane i bez namere da zaista budemo zli, a svođenje ljudi na razne obrasce jeste početak zla, kaže u razgovoru za Danas Igor Vuk Torbica, mladi i uspešni pozorišni… »

Izložba radova bunjevačkih umetnika

RTV 18.11.2017
SUBOTICA - Peta likovna kolonija Bunjevačke matice održana je letos na Salašu 007 na obali Ludaškog jezera. Po tradiciji, izložba radova upriličena je u prostorijama Bunjevačke matice. Radove je izložilo 12 slikara i slikarki, kao i umetnica koje… »