Kultura arhiva vesti 18.11.2017

Hit serija: "Vavilon Berlin", neispričana priča o Nemačkoj i deceniji dekadencije pre nego što je sve otišlo u…

Blic 18.11.2017
Dvadesete godine u Berlinu bile su toliko drugačije od svega što se dešavalo pre i posle toga. Bio je to jedan toliko moderan period, pun slobode i dekadencije, da niko nije mogao ni da zamisli kakve strahote i čekaju... Čuveni nemački reditelj Tom… »

(Foto) cela jugoslavija je ludela za đinom iz srećnih ljudi: Posle duge pauze se pojavila pred kamerama, evo kako danas…

Kurir 18.11.2017
Đina je dugo je krila identitet čoveka koji je osvojio njeno srce i sa kojim u braku ima dvoje dece. Jugoslava danas ima 47 godina, ali se u javnosti, a ni na televiziji je nema često. U srećnom je braku i ima ćerku Mašu, a malo ko zna da je lepa… »

Naša glumica završila u Urgentnom!

Alo 18.11.2017
Jelena Čvorović Paunović je srpskoj javnosti postala poznata po ulogama u serijama "Srećni ljudi" i "Porodično blago". Bilo da je reč o Kucinoj ženi ili Zorki, Jelena je maestralnom glumom osvojiča srce publike. Od tada je povremeno glumila u još… »

Dadov poziva na putovanje kroz knjige za decu

RTS 18.11.2017
Multimedijalnim spektaklom pod nazivom "Putovanje u središte knjige" u pozorištu Dadov priređen je peti Čudovišni festival književnosti i ilustracije za decu Krokodokodil. Festival čiji je cilj odgajanje nove čitalačke publike, organizuju… »

Fašizam opet kuca na vrata

Večernje novosti 18.11.2017
Ovacije za "Priče iz Bečke šume" pozorišta "Gavela" na festivalu u Užicu. Nataša Janjić: Sve podseća na tridesete godine prošlog veka. PREDSTAVA "Priče iz Bečke šume", zagrebačkog Gradskog dramskog kazališta "Gavela", po avangardnoj drami… »

(Foto) težak period je pred njom: Stekla je slavu u domaćim serijama, a sada je završila u Urgentnom sa ozbiljnom povredom

Kurir 18.11.2017
Od tada je povremeno glumila u još nekim ostvarenjima, ali je više posvećena radu u pozorištu. Ipak, neko vreme će morati da stane sa glumom, jer je doživela nezgodu. Glumica je slomila nogu, a fotografiju sa gipsom je podelila na svom Fejsbuk… »

Izložba posvećena Milanu Delčiću u Ateljeu 212

Dnevnik 18.11.2017
BEOGRAD: Izložba fotografija "Krenuo sam davno", posvećena kultnom multimedijalnom umetniku i pevaču grupe "U škripcu" Milanu Delčiću-Delči (1960-2011), biće otvorena sutra, na njegov rođendan, u Ateljeu 212. Posetioci će u foajeu Ateljea 212… »

Pravila sam se da sam mrtva da bi prestali da me tuku: Meril Strip otkrila šokantne detalje iz svog života

Kurir 18.11.2017
Proslavljena glumica je otkrila malo poznate detalje iz svoje svakodnevice, a kako je i sama priznala jedva je izvukla živu glavu i to dva puta. "Jednom sam napadnuta na ulicama Njujorka. Pravila sam se da sam mrtva kako bi prestali da me tuku. Bilo je… »

Dnevnik zabluda: Betoniranje spomenika kulture

Večernje novosti 18.11.2017
Poražavajuće je da uništenje naših spomenika kulture vrši “elita” arhitektonske struke. Već godinama viđamo primere nestručnog razaranja gradskih istorijskih fasada, nepismene dogradnje srednjovekovnih manastira... Zaprepašćeni građani koji… »

Moskva dobija srpski kulturni centar!

Mondo 18.11.2017
Ministri kulture Srbije i Rusije razgovarali o otvaranju našeg kulturnog centra. Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević sastao se sa ministrom kulture Ruske Federacije Vladimirom Medinskim, koji je tom prilikom podržao ideju o otvaranju… »