Kultura arhiva vesti 18.11.2017

Završen 8. Green fest

Danas 18.11.2017
Nakon projekcije filma „Doba posledica“ u Domu omladine, sinoć je zavtoren 8. Međunarodni festival zelene kulture „Green fest“. Ovogodišnji festival je, po rečima urednice programa Ivane Jovčić, bio najposećeniji do sad, sa 20 odsto više… »

Lidija Vukićević krije vezu sa kolegom

Alo 18.11.2017
Atraktivna glumica Lidija Vukićević otkrila je tajnu koja se tiče njenog ličnog života. - Bilo je naravno udvaranja i glumaca i političara. Tačno je da sam na početku karijere bila u vezi s jednim glumcem. Bilo nam je jako lepo, imali smo divnu… »

Htela je da se ubije zbog uloge: Ovu srpsku glumicu su svi obožavali, a ona je imala veliku patnju!

Kurir 18.11.2017
Tatjana Lukjanova rođena je u Beogradu, 6. novembra 1923. godine, a karijeru je započela u Beogradskom dramskom pozorištu kome je ostala verna do kraja života. Prvi put je na daskama koje život znače zaigrala u predstavi "Mladost otaca", da bi zatim… »

Odlazak istinske legende: Preminuo osnivač i gitarista jednog od najvećih svetskih bendova!

Srbija danas 18.11.2017
Počivaj u miru, majstore. Legendarna australijska hard rok grupa AC/DC objavila je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici da je u 64. godini života preminuo jedan od njenih osnivača, tekstopisaca i gitarista, Malkolm Jang. – Malkolm je, zajedno sa… »

"Čuka" odnela penziju

Večernje novosti 18.11.2017
Miroslav Cera Mihailović ponovo u klinču sa čelnicima Vranja. Klasičan politički linč sračunat na zastrašivanje, tvrdi pesnik. VIŠEGODIŠNjI sukob između Književne zajednice "Borisav Stanković", na čijem je čelu istaknuti pesnik Miroslav… »

Održano prvo donatorsko veče Bitefa

Dnevnik 18.11.2017
Na prvoj donatorskoj večeri Bitef festivala, koja je okupila predstavnike diplomatskog kora, te brojne ličnosti iz poslovnog, umetničkog i javnog života, priređena je aukcija dela naših poznatih umetnika Vladimira Veličkovića, Uroša Đurića… »

Još jedan koncert Amire Medunjanin u Novom Sadu

Dnevnik 18.11.2017
Novosadski koncert Amire Medunjanin i pijaniste Bojana Zulfikarpašića, zakazan za 15. decembra, odavno je rasprodat. Tako je Muzička omladina Novog Sada, kako „Dnevnik” saznaje, odlučila da poklonicima sevdalinki u džez maniru omogući još jedan… »

Miloš Crnjanski: Genije koga nismo umeli da cenimo

Vesti online 18.11.2017
Crnjanski je govorio u visokom stepenu tačno i to mu je donelo nesreću. A trebalo bi promisliti kakva smo mi kultura i kakav smo mi svet kad imamo problem sa takvim piscem? On je u srpskoj književnosti ono što je Tolstoj u ruskoj, kaže Milo Lompar… »

Dogodine u isto vreme

Danas 18.11.2017
Na mnogaja ljeta... (Srpski domaćin) SVETI KOZMA I DAMJAN Beograd, krug dvojke, slavski pojas. Svetogorska 156. Naveče uoči Vračeva. Penzioner Veliša Lazarević pali kandilo... Oko njega ukućani: žena mu Bisenija, ćerka Svetlana i njen muž Nenad… »

Zatvaranje Novosadskog džez festivala uz Bilija Kobama

Dnevnik 18.11.2017
Na redu je i poslednje veče Novosadskog džez festivala. U Srpskom narodnom pozorištu program večeras otvara bubnjar Bili Kobam, sa bendom u kojem sviraju Mihael Mondesir (bas), Stiv Hamilton (klavijature), Kamelia Ben Noser (klavijature) i Emilio… »