Kultura arhiva vesti 18.11.2017

U Pozorištu mladih priprema se „Evgenije Onjegin”

Dnevnik 18.11.2017
Dramska scena Pozorišta mladih polovinom decembra biće bogatija za jednu novu predstavu - “Evgenije Onjegin”, rađenu po čuvenom Puškinovom delu, koje je dramatizovao Fedor Šili, a režira je Boris Liješević, koji je na scenu ovog teatra dosad… »

"Sudnji dan" u Jugoslovenkom dramskom

Blic 18.11.2017
Čovek na razmeđi preljube (ličnog) i terorizma (društvenog cunamija) osnovna je nit komada "Sudnji dan" Nila Labjuta, čija je premijera večeras (20.30) na sceni "Studio” Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Reč je o duodrami, radnja se dešava dan… »

(Video) Razbesnela je svet bahatim luksuzom: A onda se oglasio njen muž i samo pogoršao stvari!

Kurir 18.11.2017
Tamara Eklston, ćerka bivšeg prvog čoveka Formule 1, otvorila je nedavno vrata svog luksuznog doma gledaocima njenog rijalitija "Tamarin svet". Iako je u najavi tvrdila da je "njena porodica sa obe noge ne zemlji", teško da bi se to moglo reći na… »

Ubiše se od para! Završena je treća najunosnija rok turneja u istoriji! (video)

Srbija danas 18.11.2017
Glava puna snova. Britanski bend Koldplej ("Coldplay") nedavno je završio treću najunosniju turneju u istoriji, s više od 500 miliona dolara prihoda. Poslednji, 114. koncert na svetskoj turneji "A Head Full of Dreams" ("Glava puna snova") održan je u… »

Gorčin Stojanović: Pisci i autoritarni poredak

Blic 18.11.2017
Nema tog autoritarnog poretka koji nije imao svoje pisce ili, bar, one koji su u stanju da ga opravdaju. Kao što je, uostalom, i suprotno: svako doba i svaki režim, svaka vlast i svaki poredak, nužno imaju svoje osporavatelje među piscima. I drugima… »

Monodrama: Dnevnik jednog ludaka u Narodnom pozorištu

Kurir 18.11.2017
Monodrama i opera „Dnevnik jednog ludaka“, zvezde hrvatskog glumišta Ozrena Grabarića, večeras gostuje u Narodnom pozorištu. Predstava je urađena je po kratkoj priči Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, u režiji Marijana Nećaka, koji je i autor… »

Miroljub Vučković: Gde je Istok?

Blic 18.11.2017
Povodom 27. filmskog festivala u Kotbusu... "Internešenel Herald Tribjun", danas poznat samo kao "Njujork tajms", jedan od najuticajnijih svetskih dnevnika, svojevremeno je objavio vest da je Viktorija Bekam po selidbi u Madrid, gde je njen suprug počeo… »

4 Gremija za Despacito: Luis Fonsi dobio silne nagrade pred dolazak u Beograd (video)

Srbija danas 18.11.2017
Koncert u Štark areni je, podsetimo, zakazan za 24. novembar. Pesma "Despacito", koja je postala svetski hit i koju Luis Fonsi naziva "himnom Portorika", potpuno je dominarala sinoćnom, 18. po redu, dodelom "Latinskih Gremi" nagrada. Fonsi je osvojio… »

Srdan Golubović: Filmski festivali su oaze normalnog sveta

Nedeljnik 18.11.2017
Živimo u konzumentskom društvu i običan čovek je ogrezao u kreditima, histeriji posla, obavezama. Kultura je važna, okrepljuje, a festivali su mesta koja su oaze nekog drugačijeg sveta, kaže poznati režiser i predsednik Saveta FAF-a. Dvadeset… »

Batinska bitka kao iskrcavanje na Normandiju

RTV 18.11.2017
SOMBOR - Batinska bitka je najveća na prostorima Jugoslavije u Drugom svetskom ratu tvrde istoričari iz Muzeja Vojvodine i Gradskog muzeja Sombor, ali i živi učesnici bitke i njihovi potomci. Vojna operacija za osvajanje položaja na desnoj obali… »