Izvor: Vesti online arhiva vesti 14.12.2017

Priština odbacila zahtev Turske

Vesti online 14.12.2017
Sud u Prištini odbacio je zahtev Turske za izručenje turskog državljanina Ugura Toksoja koji je optužen za terorizam, javio je AP. Tužilac Ali Redža je izjavio agenciji da je zahtev za izručenje odbačen jer turske vlasti nisu dostavile dokaze da… »

"Raste pritisak na Rusiju, pokušavaju da nas uguše"

Vesti online 14.12.2017
Strani pritisak na Rusiju raste kako se bliže predsednički izbori, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov. - To je jedna vrsta kontinuiranog pritiska na našu zemlju koji ima tendenciju da raste kako se bliže predsednički izbori -… »

"Praznično nebo" iznad Nemačke: Pilot išarao crtež avionom

Vesti online 14.12.2017
Jedan pilot kompanije Erbas (Airbus) je u duhu predstojećih praznika, izveo jedan poseban let nad Nemačkom, crtajući savršeno božićno stablo sa sve dekoracijama na nebu. Veštine test pilota su bile prilično neverovatne, iako se činilo da bi to… »

Priština mora da plati pet miliona evra austrijskoj štampariji

Vesti online 14.12.2017
Nakon dužeg suđenja, Priština će morati da plati austrijskoj štampariji "Austrijska državna štamparija", obeštećenje u visini od 4,95 miliona evra. To obeštećenje moraće da se plati još u toku ove godine. U julu je austrijska štamparija… »

Marina Maljković opet na klupi Srbije

Vesti online 14.12.2017
Posle godinu dana Marina Maljković je opet selektor srpskih košarkašica. To je epilog razgovora koji je naš trofejni stručnjak vodila sa predsednikom Košarkaškog saveza Srbije Predragom Danilovićem i potpredsednicom zaduženom za žensku košarku… »

Tamna strana Nemačke: Kako se "bacaju" milijarde

Vesti online 14.12.2017
Nemačka je najmoćnija i ekonomski najvažnija članica EU, u koju su proteklih godina otišle da žive desetine hiljada građana Hrvatske u potrazi za poslom, pišu hrvatski portali. O nemačkoj organizovanosti, poštovanju pravila, radinosti… »

Severna Koreja poslala upozorenje SAD

Vesti online 14.12.2017
Severna Koreja upozorila je danas da će preduzeti "nemilosrdne mere" u cilju svoje odbrane, ukoliko se SAD odluče za pomorsku blokadu, što Pjongjang vidi kao ratni čin, javljaju severnokorejski mediji. Severnokorejska novinska agencija KCNA prenosi… »

Islamska država preti SAD zbog Jerusalima

Vesti online 14.12.2017
Islamska država zapretila je napadima na teritoriji SAD u znak odmazde zbog odluke američkog predsednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim za glavni grad Izraela. Ta pretnja se danas pojavila na aplikaciji za razmenu poruka "Telegram" pod naslovom… »

Inijesta: Nejmar u Realu? Ravnodušan sam, ali...

Vesti online 14.12.2017
Kapiten fudbalera Barselone Andres Inijesta izjavio je danas da je generalno ravnodušan o mogućnosti da nekadašnji saigrač Nejmar pojača redove velikog rivala Reala, ali da ne želi previše da razmišlja o "hipotetičkim stvarima". - Ravnodušan sam… »

Evropski parlament odlučio: Srbija na granici Šengena

Vesti online 14.12.2017
Evropski parlament u tematskoj raspravi na plenarnoj sednici u Strazburu podržao ulazak Hrvatske šengensku zonu. To bi se, prema očekivanju hrvatskih evroparlamentaraca moglo dogoditi već 2019. godine. Osnovni stav predlagača ove velike promene u… »