Regioni arhiva vesti 16.03.2018

Vojvodina "motor" Srbije za Evropu

Večernje novosti 16.03.2018
Ministar iz Baden-Virtemberga Gvido Volf govorio u Skupštini APV. Gost iz Nemačke istakao snažnu podršku našoj zemlji na evropskom putu i založio se za veći uticaj regiona u EU. VAŽNO je da se u EU čuje glas svih zemalja ali je neophodno da se… »

Meštani u strahu: Mrtvi golubovi padaju po ulici, prizori koji lede krv u žilama (foto) (video)

Srbija danas 16.03.2018
Stravične scene. Povećani broj mrtvih golubova koji padaju s krovova i drveća uneli su paniku kod građana Osijeka, posebno vlasnika pasa i mačaka koji strahuju za svoje ljubimce i sumnjaju da je u pitanju otrov. Društvenim mrežama se šire… »

Novi ugovori za udruženja iz oblasti socijalne zaštite

Jugmedia 16.03.2018
Cilj grada Leskovca je da uspostavi efikasan sistem socijalne zaštite koji će odgovoriti na potrebe svih građana i koji će podržavati ranjive pojedince i grupe kojima je potrebna pomoć društva i države, kazao je danas gradonačelnik Leskovca Goran… »

TSC najavljuje meč u Pirotu kao pravu bitku za bodove

Pirotske vesti 16.03.2018
Da u nedelju u Pirot dolazi zaista jedna od najbolje organizovanih ekipa u Prvoj ligi Srbije, kako je kazao treber Belih Goran Lazarević na konferenciji za štampu, dokaz je i najava meča koja je poslata Pirotskim vestima iz Bačke Topole sa svim… »

Nemački "Leoni" gradiće fabriku na Ratarskom imanju u Kraljevu

RTS 16.03.2018
U Kraljevu je po hitnom postupku sazvana vanredna sednica Skupštine grada na kojoj su odbornici raspravljali o izmenama generalnog urbanističkog plana i uređenju lokacije gde bi se gradila nova fabrika kompanije Leoni u Srbiji. Fabrika nemačke… »

Uroš ovog vikenda na turniru u Roterdamu, svetska elita u karateu na okupu

Pirotske vesti 16.03.2018
Uroš Mijalković sutra u podne nastupa na još jednom elitnom svetskom turniru u karateu, Premier ligi u Roterdamu gde će se okupiti svetska elita u karateu, kazao je Pirotskim vestima njegov trener Nenad Đorđević. Među potencijalnim protivnicima… »

Volonterski kamp u Gostuši deo Evropske godine kulturnog nasleđa 2018

Pirotske vesti 16.03.2018
Projekat pod nazivom “Usvoji domaćinstvo u Gostuši” (“Adopt a Household in Gostuša”) realizuje se u toku leta, kao volonterski kamp i jedini je u Srbiji koji je zvanično sertifikovan kao deo programa “Evropska godina kulturnog nasleđa… »

Radnički želi pune tribine, dolazi lider KLS-a!

iKragujevac 16.03.2018
Košarkaški spektakl u subotu u Kragujevcu - u dvoranu ''Jezero'' dolazi vodeći tim Košarkaške lige Srbije i ABA 2 lige, ekipa čačanskog Borca. Predstojećeg vikenda na programu je 23. kolo KLS-a, a jedan od duela koji privlači najveću pažnju je… »

(Foto) džipijada u Požarevcu: Centralne gradske ulice zatvorene zbog defilea

Kurir 16.03.2018
POŽAREVAC - Centralne ulice u Požarevcu zatvorene su danas od 15 sati zbog revije džipova u tom gradu. Ulice će biti zatvorene do 21, a revija će trajati do 20 sati. Na Džipijadi je najavljeno učešće 150 vozila iz Srbije i okruženja. Džipijada… »

Sveta gora Mojsinjska - intrigantna i nedovoljno istražena

RTS 16.03.2018
Legenda kaže da su se duž Južne Morava, od Đunisa do Stalaća, nekda čula samo kaluđerska pojanja i crkvena zvona. Materijalnu potvrdu priča o Svetoj gori Mojsinjskoj pružaju ostaci velikog broja crkava i crkvišta. Prostor na kome Južna Morava… »