Regioni arhiva vesti 16.03.2018

Zukorlić – Nema procvata nauke bez ozbiljnog pristupa visokom obrazovanju

Sandžak press 16.03.2018
Predsjednik Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo dr. Muamer Zukorlić i dr. Branislav Simonović naučni savjetnik Instituta za opštu i fizičku hemiju bili su gosti radija Beograd 2 na temu nauke u Srbiji danas. Dr… »

Sprečeno krijumčarenje cigareta u autobusima kod Preševa i na Horgošu

Jug press 16.03.2018
PREŠEVO-HORGOŠ Carinici su 14. marta 2018. godine, u saradnji sa policijom, prilikom kontrole autobusa, na graničnim prelazima Preševo i Horgoš, sprečili pokušaj krijumčarenja skoro 1800 paklica cigareta „marlboro“ i „vinston“. Na… »

Cveta kriminal: U Albaniji uhapšeno 12 funkcionera zbog korupcije

Srbija danas 16.03.2018
Zbog nezakonite prodaje zemljišta pored mora. Albansko tužilaštvo saopštilo je danas da je 12 funkcionera, među kojima je i jedan gradonačelnik, uhapšeni zbog nezakonite prodaje zemljišta pored mora. U saopštenju tužilaštva se kaže da su… »

Da li sledi novo ,,tumbanje

Glas Zapadne Srbije 16.03.2018
Nova Varoš - Devet odbornika Skupštine opštine Nova Varoš podnelo je zahtev za sazivanje sednice gde će se na dnevnom redu naći jedna tačka i to za razrešenje predsednika skupštine opštine Nikole Jelića. Podnosioci zahteva su Ivan Mladenović… »

Naissus neprekidno ispumpava vodu u poplavljenim područjima

Niške vesti 16.03.2018
Operativni tim Štaba za vanredne situacije Grada Niša je zbog velikih padavina u stalnoj akciji odbrane od poplave i zaštite imovine i objekata na određenim lokacijama. Tim je sastavljen od stručnjaka iz javno-komunalnih preduzeća Grada Niša… »

Mali Pavle vrištao od bolova, majka uključila usisivač da niko ne bi čuo kako detetu lome kosti

Srbija danas 16.03.2018
Stravičan zločin. Nerminu Šišiću i Jeleni Jovović, osumnjičenima za ubistvo petnaestomesečnog dečaka P. J. produžen je pritvor za još mesec dana i to po tri osnova: zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke i naročito teškog načina… »

Urednik "Iskre" deo međunarodne posmatračke misije koja će pratiti izbore za predsednika Rusije

Glas Zapadne Srbije 16.03.2018
Novinar Zoran Šaponjić, urednik elektronskih novina "Iskra", koje je u Andrićgradu pre tri i po godine osnovao g. Emir Kusturica, biće deo međunarodne posmatračke misije koja će od danas do nedelje uveče pratitiizbore za predsednika Ruske… »

Udes kod Mojkovca, stradao mladić iz Čačka

Glas Zapadne Srbije 16.03.2018
Jedna osoba poginula je, a dve su povređene u saobraćajnoj nesreći koja se danas popodne dogodila na magistralnom putu Mojkovac-Bijelo Polje, u mestu Lepenac, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije. Saobraćajna nesreća dogodila se u 17.00… »

Prikazan film „Jego blagorodije baron Vrangel“

RT Kragujevac 16.03.2018
U Galeriji Narodne biblioteke Vuk Karadžić prikazan je dokumentarni film „Jego blagorodije baron Vrangel“. Reditelj filma o generalu Vrangelu je Boško Milosavljević dok su se u ulogama naratora našli Nebojša Glogovac i Srba Milin. Zanimljiva… »

Tribina „Koracima do uspeha“

RT Kragujevac 16.03.2018
Ženska odbornička mreža grada Kragujevca organizovala je tribinu o ženskom preduzetništvu pod nazivom „Koracima do uspeha“. Cilj ovog skupa je osnaživanje žena da krenu putem preduzetništva i započnu sopstveni biznis. Inače učešće žena u… »