Regioni arhiva vesti 16.03.2018

Podeljeni ugovori udruženjima u oblasti socijalne zaštite

Jug press 16.03.2018
LESKOVAC Predstavnicima udruženja i organizacija u oblasti socijalne zaštite, čije će projekte grad finansirati ili sufinansirati u narednih devet meseci, danas su uručeni ugovori. Kroz različite vidove podrške, nastojimo da olakšamo život licima… »

Predsednik Srbije apeluje na Topličanke da rađaju više

Južne vesti 16.03.2018
Zbog toga što, kako kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na dnevnom nivou iz Srbije nestane 107 ljudi, on je poručio ženama Topličkog okruga da rađaju više dece. Vučić je obećao i da će sutra predstaviti novi program Vlade Srbije za… »

Poznate lokacije za Glavnu autobusku stanicu i Muzičku dvoranu u Nišu

Južne vesti 16.03.2018
Glavna autobuska stanica koja godinama “zatvara” Tvrđavu, prema planskim dokumentima koja su usvojena na Gradskom veću, trebalo bi da bude izmeštena iza Duvanske industrije, kao što je i prvobitno najavljeno. Muzička dvorana, namenjena raznim… »

“Ranootkrivene promene ljudima mogu spasiti život”

Južne vesti 16.03.2018
Iako rak predstavlja drugi po učestalosti uzrok smrti stanovnika Srbije, prema rečima načelnice Centra za promociju zdravlja u Leskovcu Vanje Ilić, dolaskom na preventivne preglede, povećava se šansa za rano otkrivanje bolesti, kao i za njeno… »

Opozicija traži ukidanje "besmislenih" komisija u Opštini Medijana

Južne vesti 16.03.2018
Izveštaji o radu 8 opštinskih komisija i njihovi programi za 2018. podelili su odbornike u Skupštini Medijane. Dok opozicija traži ukidanje tih komisija jer, kako kažu, služe samo za partijsko zapošljavanje, vlast napominje da su one “ispunile… »

Vanelina Veleva, bivša vicešampionka sveta u skoku u vis u subotu u Pirotu

Pirotske vesti 16.03.2018
Bivša vicešampionska sveta u skoku u vis Venelina Veleva iz susedne Bugarske u subotu će prisustovati u Pirotu na Međunarodnom skakačkom mitingu “Zimski jump 2018”. Ovaj miting se održava u balon hali Mlekarske škole a organizatori su Atletski… »

DJB: Bošković nije bio aktivan u Skupštini

Južne vesti 16.03.2018
Nakon što je Nišlija Miloš Bošković saopštio da daje ostavku na mesto narodnog poslanika, iz Pokreta Dosta je bilo, čiji je bio predstavnik u republičkom parlamentu, saopštili su da Bošković nije bio aktivan u Skupštini u poslednjih godinu… »

Odložena zajednička sednica vlada Srbije i Makedonije u Nišu

Južne vesti 16.03.2018
Zbog neodložnih obaveza premijerke Ane Brnabić, kako kaže njena savetnica za odnose sa medijima, odložena je zajednička sednica vlada Srbije i Makedonije, koja je trebalo da se održi u Nišu sledeće nedelje. Iako zvanično u Vladi Srbije nisu ni… »

Direkcija za javni prevoz krije servisnu knjižicu autobusa na gas i ugovore o radu

Južne vesti 16.03.2018
Kroz kakve je sve popravke prošao pokvareni autobus na gas niške Direkcije za javni gradski prevoz, ali i ko se u ovom javnom preduzeću zapošljavao u poslednjih nekoliko meseci, zasad ostaje nepoznato, jer u Direkciji nisu odgovorili na zvaničan… »

UNS: Pomor lokalnih medija zbog manjih izdvajanja i projektnog sufinansiranja

Jugmedia 16.03.2018
Mediji u Srbiji, prvenstveno lokalni, posle usvajanja seta medijskih zakona, dobijaju izmedju 25 i 30 odsto novca koji je ranije bio dostupan iz budžeta, što je dovelo do „pomora“ lokalnih medijskih kuća, izjavio je danas u Nišu generalni sekretar… »